Cumartesi “Sevgili olunca çekim rahat oldu”

“Sevgili olunca çekim rahat oldu”

25.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kolpa’nın yeni single’ı “Tasma”nın klibinde solist Barış Yurtçu’nun sevgilisi Deniz Baysal da rol aldı. Baysal “Yapabilecek miyim diye düşündüm ama çok keyifli geçti. Bir de sevgili olunca daha rahat oldu” diyor, “Bundan sonra tüm kliplerinde oynamayı düşünüyorum” diye de takılıyor

“Sevgili olunca çekim rahat oldu”

Yaklaşık üç yıldır albüm çalışmalarına ara veren Kolpa, İskender Paydaş’ın aranjesini yaptığı bir single çalışmasıyla, “Tasma” ile geri döndü. Takıntılı bir aşkı anlatan şarkının klibinde ise gruba solist Barış Yurtçu’nun sevgilisi Deniz Baysal eşlik etti. İkili sorularımızı yanıtlarken bu sürecin nasıl başlayıp geliştiğini anlattı.

Haberin Devamı

- “Tasma”, İskender Paydaş’la birlikte yaptığınız yeni bir şarkı. Biraz bahseder misiniz nasıl bir şarkı oldu?

Barış Yurtçu: Biz biraz ara vermiştik. En son Ece Seçkin ile “Hoş geldin Ayrılığa” yapmıştık. “Tasma”yı biraz daha pop sound’lu bir şey olarak düşündük. Samsun Demir’e dinlettik, çok beğendi. Onun dışında zaten yıllardır İskender Paydaş’la çalışmak istiyorduk. Ona da dinlettik, o da çok beğendi. Şarkının sözleri ben, Caner Kızıl ve Burak Konyar’a, müziği bana ait. Aranjesini de İskender Paydaş yaptı.

- Nasıl bir etkisi oldu İskender beyin?

Barış Y.: Şarkıyı yaparken aklınızda bir aranje oluyor ama İskender abi dokunduğunda daha başka bir şey oldu. Şaşırdık ilk gördüğümüzde, şarkıyı çok yükseltmiş. Biraz gergindim aslında ben çünkü İskender abi çok ciddi bir isim. Vokal kaydına gireceğim yanında, çalacağız falan derken o beni biraz gerdi. Hatta ara sıra tartışmalarımız da oldu açık söyleyeyim. Ters düştüğümüz noktalar oldu ama ortak yolu bulduk.

Haberin Devamı

- Şarkı ne anlatıyor?

Barış Y.: Enerijk bir şarkı, obsesif bir aşkı anlatıyor. Bir kara sevda durumu var ama bunu atarlı giderli değil de daha pozitif bir şekilde anlatıyor.

“Çok düşünmeden kabul ettim”

- Klipte Deniz Baysal’la birlikte rol alma durumu nasıl gelişti?

“Sevgili olunca çekim rahat oldu”

Barış Y.: Kliplerimizin hep kısa film tadında olmasını seviyorum. Bunu da oyuncu olmayan biriyle yapmak çok zor. Deniz de kız arkadaşım olduğu için ona bahsettim. “Çok sevinirim bizimle birlikte olursan” dedim. O da seve seve kabul etti. Değil mi?

Deniz Baysal: Aslında kandırdı, “Para vereceğim” dedi ama kuruş göremedik. Şaka tabii ki. Normalde klipte oynamayı hiç düşünmemiştim daha önce. Ama söz konusu Barış olunca farklı oldu. Bir de bana şarkıyı dinletti ilk önce. Zaten normalde de Kolpa dinleyicisiydim. Bu da diğer şarkılarına göre daha farklı bir şarkı. Hoşuma gitti. Sonra böyle bir teklifte bulundu. Hemen kabul ettim.

Barış Y.: Aslında “Tasma” biraz seksi bir şarkı. Biz de aramızdaki ilişkinin tatlı taraflarını da koyup ufak bir mizansen, atışma gibi bir şey yaptık.

Haberin Devamı

- Nasıldı klipte oynamak, farklı mı?

Deniz B.: Gergindi. Daha önce klipte oynamadığım, bir de erkek arkadaşımın klibi olduğu için “Acaba yapabilecek miyim?” diye düşündüm ama çok keyifli geçti. Bir de sevgili olunca daha rahat oldu. Bundan sonra tüm kliplerinde oynamayı düşünüyorum. Başka bir kadını oynatamaz.

- Herhangi bir partnerle oynamaktan farklı mı insanın sevgilisiyle oynaması gerçekten?

Deniz B.: Tabii daha rahat oluyor ve mekanik olmuyor. Rol yapmıyorsun yani aslında bir yerde.

Barış Y.: Ben de ilk defa bir kız arkadaşımla birlikte oynadım bir klipte. Çok daha pozitif ve güzel oldu çünkü yakın sahneler oluyor, onları daha rahat çekiyorsunuz. Birbirinizi iyi tanıyorsunuz. O da yansıyor klibe ve daha sıcak oluyor.

- Deniz hanım siz “Başka kadını oynatamaz” dediniz. Geçenlerde Barış beyin “İşine saygı duysam da yapı olarak kıskancım. Öpüşme sahnelerini izleyemem” dediğini okumuştum. Ne diyorsunuz bu konular hakkında?

Barış Y.: O biraz işin geyik kısmıydı. Sonuçta işi, yapacak da ve yapması da lazım zaten. Ama ben çok izlemeyi tercih etmeyebilirim. Yani orada bir karakteri canlandırıyor ve öpüşecek olan da o karakter aslında, Deniz değil. İkimiz için de geçerli bu.

Haberin Devamı

Deniz B.: Ben de izlemek istemem mesela. Ama olacaksa da olur yani, ne diyebilirim.

- Genel olarak kıskanç mısınızdır?

Barış Y.: Ben kıskanç biriyim ama bunun Deniz’le ilgisi yok, yapı olarak öyleyim. Adanalıyım zaten, öyle bir maçoluk durumum baştan var.

Deniz B.: Evet, kıskanç ama öyle psikopatlık derecesinde değil. Bence kıskanmamak diye bir şey olmamalı! Tabii ki dozunu kaçırmadıktan, karşı tarafı yaralamadıktan sonra...

“Sevgili olunca çekim rahat oldu”

“En büyük tutkumuz yemek yemek”

- Sizin ilişkiniz nasıl gidiyor? Neler yaparsınız birlikte?

Deniz B.: Yemek yiyoruz en büyük tutkumuz o, PlayStation oynuyoruz, “Survivor” izliyoruz.

Barış Y.: Yorgunsak o gün akşam birlikte televizyon izleyip sonra da oyun falan oynayıp yatmayı tercih ediyoruz. Ama havalar biraz güzel olsun hemen dışarı atıyoruz kendimizi. Gezmeyi çok seviyoruz. Sinemaya da çok gidiyoruz. Genelde uyumluyuz, zaten aynı şeylerden zevk alıyoruz.

Haberin Devamı

- Tek olarak yaptığınız bir hobiniz falan var mı?

Deniz B.: Pilates yapıyorum, bu ara kick boksa da başladım. Daha yeni oldu ama hocam ilerleme kaydettiğimi söylüyor. Devam etmeyi de düşünüyorum.

Barış Y.: Benim üzerimde deniyor yeni öğrendiği hareketleri. -

“Nasıl hissedersek öyle yapıyoruz”

- Yeni bir projeniz var mı yakın zamanda?

Deniz B.: Çok fazla bahsedemiyorum daha yapım tarafından bir açıklama olmadığı için ama Avşar Film’in yaptığı, Murat Saraçoğlu’nun çektiği bir dizimiz var.

- Barış bey sizin grup olarak planlarınız nedir? Albüm de gelecek mi?

Barış Y.: O biraz eldeki malzemeye göre değişiyor. Elde malzeme varsa, besteleriniz biriktiyse o zaman albüme dönüştürebiliyorsunuz. Şu anda single olarak gitmek bizim için daha keyifli oluyor. Besteleri genelde ben yaptığım için ruh halim çok etkili oluyor. Çok planlı programlı gitmiyoruz; nasıl hissedersek, ne zaman içimizden gelirse o zaman yapmayı tercih ediyoruz.

“Deniz’in sesi çok güzel”

- Biriniz oyuncu diğeriniz değil. Nasıl geçti çekimler? Barış beyin oyunculuğu nasıldı?

Deniz B.: Gayet iyiydi bence. Daha önce de birkaç dizide ufak rol almıştı zaten, çok yabancı değildi.

Barış D.: Klip için yeterli olabilir belki ama bir dizide ciddi olarak oynayabilecek kadar değil.

- Deniz hanım sizin sesiniz güzel midir?

“Sevgili olunca çekim rahat oldu”

Deniz B.: Söylemeye çalışıyorum.

Barış Y.: Çok güzel sesi var gerçekten. Kız arkadaşım diye demiyorum yani.

Deniz B.: Arada zorluyor beni eline gitar alıp. Sen söyle diye.

- Düşünür müsünüz peki küçük çaplı bir projede yer almayı? Ya da birlikte bir şeyler belki?

Barış Y.: Belki bir anda gelişen bir şey olursa
neden olmasın ama öyle albüm çıkarıp düet yapalım gibi bir şeyimiz yok.

Deniz B.: Mesela sosyal sorumluluk gibi bir şey olursa olabilir. Orada rezil olacak bile olsam söylerim yani.