Cumartesi Sezonun düğün dernek trendleri

Sezonun düğün dernek trendleri

30.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Son birkaç yıldır değişime uğrayan düğün organizasyonları bu yıl abartıda zirveye ulaştı. Düğün gibi yapılan kına gecesi mi istersiniz yoksa 2 bin avro civarında gelin hamamı mı? Nişan, kına derken tam bir yıla yayılan, davetlilere de “Evlenin de kurtulalım” dedirten son moda düğün dernek gelenekleri...

Sezonun düğün dernek trendleri

Bu kış perde önünde çekilen, aralarında mutlaka bir aile büyüğünün de bulunduğu nişan fotoğraflarına doymuşken bu defa bekarlığa veda, kına gecesi, “#berkecanozgecanevleniyor” gibi hashtag’li (etiketli) düğün fotoğrafları sosyal medyada yeniden doruğa ulaştı. Fransız güpürü, Hint ipeği ve bilhassa çeyrek altın satışlarında patlama olduğu, sandalye ve masaların abartılı şekilde giydirildiği, kuaförlerin dağınık topuzda sınır tanımadığı 2015 düğün sezonu açılmıştır, vatana millete hayırlı uğurlu olsun...

Haberin Devamı

Sosyal medyayı iyi yönetin

Bu yazın “favori gelin”i olmak istiyorsanız uymanız gereken altın kurallar var. Bunlardan birincisi sosyal medyayı iyi yönetmek. Zira evlenme teklifi aldığınızı müjdeleyen “I said yes” (Evet dedim)

yazılı Instagram fotoğrafınızı paylaşmadan olmaz. Tabii bu süreçte müstakbel “kocişinize” de çok iş düşüyor. O gece için en eksantrik evlilik teklifi planını yapmalı ve teklifte bulunduğu anda dibinizde bitecek, bitmesi zorunlu olan arkadaş grubunuzu organize etmeli. Sonrası, “She said yes!” (Evet dedi) hashtag’li fotoğraflar.

Evleneceğinizi yedi cihan duyduğuna göre, haydi geçelim söz nişan bir isteme faslına. Üzerinde sizin ve nişanlınızın baş harflerinin yer aldığı süslü püslü bir nişan tepsisi ve evin içinde gezinecek iki garson olmalı. Eskide kaldı yakın arkadaşlar tarafından yıkanan bulaşıklar. Bir catering firmasıyla anlaşıyorsunuz, onlar tam teşkilat gelip ikram ve bulaşık işini çözüyor.

Haberin Devamı

Nişan gecesi iki ayrı kıyafet

Nişan yüzükleri de takıldığına göre şimdi sıra arkadaş grubuyla eğlenceye doğru yola çıkmakta. Nişan kıyafeti çıkarılsın, mümkünse mini ama “sizin geceniz” olduğunu belli eden bir abiye giyilsin. Bu arada üç-beş adet tef, kız arkadaşlarına dağıtmak için renkli duvaklar ve üstünde “kaptık fıstık gibi kızı”, “bride to be”, “gameover” yazılı, alttan alttan mesaj verdiğini zanneden dövizlerden satın almayı ihmal etmeyin. Sakın atmayın,

kına gecesinde tekrar lazım olacaklar.

Yemekli kına gecesi

Geldi çattı düğün haftası. Artık kına geceleri çerez parasına yapılmıyor, pamuk eller cebe. Öyle ki bu amaç uğruna çekilen krediler evliliğin ilk üç yılı öde öde bitmeyecek. Şimdi yeni trend, yemekli kına geceleri. Tabii bir de nişan kıyafeti kadar afili bir abiye şart. Anlaştığınız mekan, oturacağınız tahttan giyeceğiniz bindallıya, dansözden davul çalan dansçı kızlara kadar her şeyi paket halinde size sunuyor. Eski geleneklerimizden “gelin kaçırma” bile yapılıyor. “Karabiberim vur kadehlere” şarkısını patlattı mı bir de DJ, kına gecesi başlamış demektir. Buna alternatif olarak kınayı gelin hamamı organizasyonuyla birleştirip pirüpak bir gelin adayı da olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Üç ayrı beyaz elbise ihtiyacı

Gelelim düğün gününe. Erkek tarafı davul zurnayla kapıya gelecek! Bu kural asla çiğnenmemeli. Tam gelinlik gibi olmasa da sade bir nikah töreninde pekala giyilebilecek türden beyaz bir elbise, toplanmamış fönlü saçlar ve yarım bir duvakla evden çıkmanız makbul. Buradan kuaföre gidecek, gelinliğinizi orada giyeceksiniz. Arasında çocukluk fotoğraflarınızın da bulunduğu slayt gösteriminin yerini aşkınızı anlatan kısa filmler aldı. Fonda Kayahan’dan “Bizimkisi Bir Aşk Hikayesi” tadında bir parça çalması mühim zira burada amacımız aile büyüklerini ağlatmak. İmzayı atıp damadın ayağına bastıktan sonra düğün bitene kadar “Ankara’nın Bağları”nı her dört şarkıda bir çaldırmayı sakın atlamayın. En sosyetik davetliniz bile kendini sahneye atacak.

After party’ye gelinlikle gidilmiyor, üçüncü beyaz elbiseniz ve babetleriniz hazır olsun, düğün asıl şimdi başlıyor. Bu kısımdan sonrasını sosyal medyaya “yansıtmamak” önemli.