Cumartesi Sıkı sıkı sımsıkı

Sıkı sıkı sımsıkı

22.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çağlar boyunca feminenliğin ve seksapelin sembolü olan korseler, 2016-17 sonbahar/kış sezonunu etkisi altına aldı. Üstelik bu defa içe değil dışa, hatta paltoların üzerine giyiliyorlar

Sıkı sıkı sımsıkı

Tarihi Ortaçağ’a dayansa da Avrupa’da popülerleşmeye başladığı zamanın 16. yüzyıl olduğu, popülerlikte zirveye ulaşmasının ise Viktorya Dönemi’ne denk geldiği biliniyor. Önce bel ve sırt hastalıklarını tedavi etmekte kullanılan tıbbi bir araç, sonra kadın vücudunu daha ince ve dik göstermeye yarayan bir moda efsanesi... Bazen giysilerin altına saklanarak illüzyon yarattı, bazense kendini dışta göstererek feminenliğin simgesi haline geldi.

Sıkı sıkı sımsıkı

Haberin Devamı

Bu kış sezonunda Alexander McQueen’den Balmain’e, Prada’dan Moschino’ya kadar pek çok ünlü markanın koleksiyonunda geniş yer bularak bize moda dünyasındaki önemini yeniden hatırlatan korselerden bahsediyorum. Bir zamanlar sıkı ve dar kafesleriyle kadınların bayılmasına sebep olan, ardından kadın giyiminin özgürleşmesini sağlayan Coco Chanel’in de etkisiyle bir zorunluluk olmaktan çıkan bu stil ikonu, şimdi podyumdaki silüetleri yeniden “kum saati” etkisine sokarak geri dönüşünü kutluyor.

Kimi pembe, bebe mavisi gibi naif renklerin ve uçuşan kumaşların eşliğinde romantik, kimi ise sert kalıpları ve süslü detaylardan uzak dokularıyla minimal. Fakat hepsi, her halükarda çok dikkat çekici. Eğer hayatınızda Marie Antoinette’e gıpta ettiğiniz bir an bile olduysa, şimdi onu stilinizle yakalamak için doğru zaman. Korselere şans verin.

Haberin Devamı

İkonik korseli Madonna

Sıkı sıkı sımsıkı

Haftanın en çok konuşulan konularından biri “Kürk Mantolu Madonna” olsa da bizim konumuz sahnede giydiği korselerle özdeşleşen Madonna.

1990 yılındaki Blonde Ambition turnesinde Jean Paul Gaultier’nin kendisi için tasarladığı korseyi giyen ve cesaretiyle o yıllarda çok konuşulan pop yıldızı, hâlâ en önemli sahne şovlarında korse giymeyi tercih ediyor. Gaultier’nin ise bu parçayla, moda tarihinin en hatırı sayılır tasarımlarından birine imza attığına şüphe yok. Zira çoğu moda otoritesi Madonna’nın korsesini en az Marilyn Monroe’nun beyaz elbisesi kadar önemli buluyor.

- Alaia’nın alametifarikası haline gelen lazer kesim, markanın kemerlerinde de kendini gösteriyor. Kalın, deri kemer silüetinizde korse etkisi yaratacak. Fiyatı 1010 avro.

- Bu sezon kısa büstiyerleri beyaz tişörtlerin, hatta gömleklerin üzerine giymekten çekinmeyin. Büstiyerin bittiği yere kemer taktığınızda korse gibi görünmelerini sağlayarak sezonun iki trendini birden yakalamış olacaksınız. H&M büstiyer 59.99 TL.

- Hiçbir şey vücudu toparlayan gerçek bir korsenin yerini tutamaz elbette. Oysho’da 59.95 TL.

- Bu trendi gündelik hayata adapte etmek biraz zor fakat imkansız değil. Her şeyden önce siyah deri korselerin fetiş objesi gibi algınabileceğini unutmayın. Bu yüzden eğer tercihinizi böyle bir modelden yana kullanacaksanız, üzerinizdeki diğer tüm parçaların sade ve sportif görünmesinde yarar var. Bakınız; Kim Kardashian.

Haberin Devamı

- Korsenin kalınlığı belinizin inceliğiyle ters orantılı olmalı. Yani bazı durumlarda korsenin sihirli değneği bile işe yaramayabilir. Eğer belinizin inceliğine güvenmiyorsanız, kalın modellerden uzak durun derim.

- Korselerin iddiasını biraz yumuşatmak için onları pastel renkler veya dantelli bluzlar gibi romantik parçalarla eşleştirmeyi deneyin. Seksapelin dozunu ayarlamak içinse korseleri çok kısa eteklerle birlikte giymekten kaçının.