Cumartesi Sokaklarda pijama partisi

Sokaklarda pijama partisi

09.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sokak modasında, ofiste hatta gece davetlerinde pijamayı andıran takımları görmeye hazır olun. Bu sezon moda tasarımcılarından pijama partisi daveti var

Sokaklarda pijama partisi

Pijama trendinin ilk etkilerine podyumda birkaç sezon önce şahit olmuştuk. Fakat görünen o ki, insana kendini konforlu hissettirdiği kadar iddialı da olan bu trende alışmak için biraz zamana ihtiyacımız varmış.

Haberin Devamı

Sokaklarda pijama partisi

İlkbaharla birlikte Dolce&Gabbana’dan Etro’ya, Loewe’den Sonia Rykiel’e kadar pek çok markanın ilgi alanına giren pijama takımlar, rahatlık ve çabasız şıklık kavramlarının altını çizmek için biçilmiş kaftan. Üstelik hem ünlülerin hem de sokak modası yıldızlarının son favorisi. Eğer “loungewear” adı verilen ev giyim koleksiyonlarından gözünüzü alamıyorsanız, şimdi sizin zamanınız!

Sokaklarda pijama partisi

Pijamalı stil ikonları

Kadınların gecelik yerine erkeklere özgü bir giysi olarak kabul edilen pijama giymesinin hayretle karşılandığı 1920’li yıllarda pijamalarını plajda bile giyen Coco Chanel, bu trendin en önemli öncüsü. Neredeyse tüm hayatını pijamalarla geçiren Playboy kralı Hugh Hefner ile beyazperdedeki pijamalı sahneleriyle bize ilham veren Audrey Hepburn ve Sophia Loren’i de anmadan geçmeyelim.

Haberin Devamı

alış-veriş

- Ole by Koton’daki takım, volanları ve çiçek desenleriyle hem pijama trendini hem de sezonun romantizm rüzgarını yakalıyor. Gömlek 50, pantolon 60 TL.

- Pijama modasının cesur tarafını minimal aksesuarlarla dengeleyebilirsiniz. COS küpeler 49 TL.

- Sokak stili yıldızlarının bir bildiği var. Sokağa pijamayla çıkarken topuklu ayakkabıdan şaşmayın. İnci Deri’deki bu model 429.90 TL.

Stil ipuçları

- Genelde çizgi, ekose ve puan desenleriyle özdeşleştirilen pijamalar, bu sezon sokağa biraz romantik, biraz da minimal bir tavırla çıkıyor. Çiçekli, kuşlu ya da grafik baskılı modellere yönelin.

- Pijamayı andıran takımlarla kendinizi salaş hissedecekseniz, üstü gömlek olan modeller yerine ceketleri ya da kuşaklı kimonoları deneyebilirsiniz.

- Yumuşak ve narin materyaller pijama görünümünü sokağa daha iyi taşıyor. Fakat kaliteli bir şıklık için parlak saten yerine dokulu krepeleri, krepdöşini ya da mat ipekleri tercih etmekte yarar var.

- Yataktan yeni fırlamış gibi görünmemek için mutlaka aksesuarlardan destek alın. Şapkalar, fularlar ve hasır çantalar sıcak günlerde pijamanıza eşlik etmeye çoktan hazır.