Cumartesi Tasarım Bienali’nden sergi dışı etkinlikler

Tasarım Bienali’nden sergi dışı etkinlikler

13.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Tasarım Bienali’nden sergi dışı etkinlikler

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, VitrA sponsorluğunda düzenlenen 4. İstanbul Tasarım Bienali 4 Kasım’a dek devam ediyor. Jan Boelen küratörlüğünde “Okullar Okulu” temasıyla altı mekana yayılan bienal, sergilerin yanı sıra çeşitli atölye ve etkinlikler aracılığıyla tasarımı ve eğitimi farklı açılardan ele alıyor. Bienali ziyaret etme fırsatını hâlâ bulamayanlar için üç hafta daha sürecek etkinliklerden öne çıkanları derledik.

Haberin Devamı

Tasarım rotaları

İstanbul’un dört bir yanında, her birine alanında önde gelen isimlerin rehberlik edeceği sekiz özel tur, İstanbul’u tasarım gözüyle adım adım keşfetmek isteyenlere ufuklar açacak. Bunlardan biri de “Pedallıyorum” ekibi rehberliğinde Boğaz hattında gerçekleşecek Bisiklet Turu. Katılımcılar ulaşım araçlarının en temiziyle İstanbul’u deneyimleyecek. Bahçeköy’den başlayıp Emirgan Korusu’nda bitecek bu rota, bienalin altı alt temasından biri olan ve insanın dünyayı ne denli örselediğini gözler önüne sermeyi hedefleyen Dünya Okulu’na da atıfta bulunacak. 14 Ekim Pazar günü saat 09.00’da Bahçeköy’de başlayacak yolculuk saat 15.00’da, “peloton”un Emirgan Korusu’na ulaşmasıyla sona erecek.

Haberin Devamı

Bebekli sabahlar

Tasarım Bienali’nden sergi dışı etkinlikler

Tasarım Bienali kapsamında Bernard van Leer Vakfı desteğiyle bu yıl ilk kez gerçekleşecek Bebekli Sabahlar turları, ebeveynler ve bakım verenleri 0-12 aylık bebekleriyle birlikte Okullar Okulu’nu deneyimlemeye çağırıyor. Bienal süresince her cuma, Arter’de saat 10.00-11.00 arası ücretsiz olarak gerçekleştirilecek turlara katılım için rezervasyon yaptırmak gerekiyor.

Gece gezme fırsatı

Bienalin Akbank Sanat, Yapı Kredi Kültür Sanat, Pera Müzesi ve Arter’i kapsayan Beyoğlu rotası ile SALT Galata ve Studio-X Istanbul’u kapsayan Karaköy rotası “Gece Rotaları” başlığı altında hava karardıktan sonra da düzenlenecek. Beyoğlu rotası için 19 Ekim Cuma, 26 Ekim Cuma ve 2 Kasım Cuma günleri saat 18.00’de Akbank Sanat’ta buluşulacak. Karaköy rotası için buluşma noktası ise 27 Eylül Perşembe ve 25 Ekim Perşembe günleri SALT Galata.

Çocuklara hem kitap hem atölye

Tasarım Bienali’nden sergi dışı etkinlikler

Bienal kapsamında bir de ücretsiz çocuk kitabı yayınlandı. Yekta Kopan’ın yazdığı ve Burcu Ural Kopan’la birlikte tasarladığı, illüstrasyonları Ada Tuncer tarafından hazırlanan “UZUN, KOCAMAN, ÇOK!” adlı kitap, oyunlar ve hikâyelerle spagetti yapımı üzerinden çocukları tasarım ve ölçü birimleriyle tanıştırıyor. Bienal boyunca 14, 21 ve 28 Ekim Pazar günleri Studio-X İstanbul’da, çocuklara dağıtılacak kitapla bağlantılı çeşitli atölye çalışmaları düzenlenecek.