Cumartesi Tasarımlarına yusufçuk kondu

Tasarımlarına yusufçuk kondu

27.03.2021 - 03:05 | Son Güncellenme:

Sinem Güven, “Up To You” adını verdiği markasıyla vegetal deriler kullanarak hazırladığı aksesuarları meraklılarıyla buluşturdu.

Tasarımlarına yusufçuk kondu

 

ÖZLEM ÜLKÜ / ozlem.ulku@milliyet.com.tr

Haberin Devamı

1995 Türkiye Güzeli Sinem Güven, modelliğin yanı sıra tasarım çalışmalarıyla da adından söz ettiren isimlerden oldu. İlk olarak mücevher koleksiyonu hazırlayan Güven, ardından kıyafet tasarımlarına imza attı. Hayatın getirdiklerine karşı dimdik durmaya çalışan biri olarak yönünü üreterek çizen Güven, pandemi döneminde de bunun meyvesini aldı. Altı ay süren hazırlıkların ardından yepyeni bir marka çıkardı: “Up To You”. Aksesuar ürünlerin yer aldığı marka, doğayla uyumlu, zamansız, tüm yaş ve cinsiyetlere hitap eden tasarımlarıyla meraklılarının karşısında. 

Portföy çanta, telefon kılıfı ve anahtarlık tasarlayan Güven, evcil hayvan dostlarımızı da unutmadı ve listeye tasmaları da ekledi.  Tasarımlarının kendi ihtiyaçlarından doğduğunu söyleyen Güven, “Beni bu ürün skalasını yaratmaya iten şey tamamen kendi günlük ihtiyaçlarımdı. Markanın ismi ürünün istenildiği gibi hareket ettirilebilmesinden doğdu. Üstündeki kancalarla isterseniz bir arada tutabilirsiniz, isterseniz bambaşka ürünlerle buluşturabilirsiniz. Nasıl kullanacağınız sizin yaratıcılığınıza ve zevkinize kalsın istedim” diyor. 

Haberin Devamı

Logo olarak da yusufçuğu seçen tasarımcı, bununla ilgili olarak da şunları söylüyor: “Yusufçuk, değişimin büyük anını, dönüşümü temsil eder ve bize neşe getirir. Bu canlının totem ruhu büyük değişikliklere uyum sağlayanlara/sağlamaya çalışanlara destek ve yardımcı olur. Benim de işte böyle tam uyum sağlamam gereken o kadar özel bir zamanımda bir arkadaşımın parmağının üzerinde hayatıma girdi ki, logom olması aslında ona teşekkürümdür.”

Çevre dostu ve fonksiyonel

Güven’in tasarımlarının en büyük özelliği vegetal deri kullanılması. Dana derisinin bitkisel taninlerle geleneksel tabaklama yöntemiyle kimyasal madde kullanılmadan üretildiği yöntemle tamamen  çevre dostu olan tasarımlar hazırlayan Güven doğa konusunda farkındalığın artması gerektiğini de vurguluyor: “Bazen o kadar bencil olabiliyoruz ki, dünyada bizden başkalarının da yaşam hakkı olduğunu unutuveriyoruz. Hayatımın diğer alanlarında yine yenilebilir hayvanlar dışındaki canlıların kürk ya da derisinden üretilmiş hiçbir kıyafet ya da sentetik ürünü evime sokmuyorum.” Üretmenin önemine de değinen tasarımcı,  herkesin içinde gizlediği bir potansiyeli olduğuna inanıyor: “Bu dünyaya sadece tüketmek üzere gelmedik. Benim için üretim hayatın vazgeçilmez bir parçası. Hele ki ürettiğinin sevildiğini ve fonksiyonel olduğunu görmek ayrı bir haz.”

Haberin Devamı

“Yavaş ve sabırla ilerlemeliyim”

Sinem Güven, tasarım çeşitlerini genişletmeyi de planlıyor. Şimdilik sadece portföy çanta, telefon kılıfı, anahtarlık ve tasmalardan oluşan markasına yakın zamanda yeni tasarımları da eklemeye hazırlanan Güven, “Şimdi sıradaki ilk üç ürün kafamda net ama biraz acele etmeden önümü görmek istiyorum. Sonuç olarak herkesin maddi olarak çok zorlandığı bir dönemde lüks segment bir ürünle piyasaya çıktım. Yavaş ve sabırla ilerlemeliyim” diyor.