Cumartesi “Türkler televizyon izlemeye bayılıyor”

“Türkler televizyon izlemeye bayılıyor”

18.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

BBC’nin başkan yardımcısı Natasha Hussain, “Televizyon izlemeye bayılıyorsunuz. Belgesellerimiz de burada büyük başarı yakaladı. Bu nedenle yeni belgesel kanalımız BBC Earth’ü Türkiye’ye getirdik” diyor

“Türkler televizyon izlemeye bayılıyor”

Her fırsatta “Ben sadece belgesel izlerim” diyenler için iyi haber! BBC’nin belgesel kanalı BBC Earth, Türkiye’de Tivibu üzerinden yayına başladı. Bu yeni kanalı BBC Başkan Yardımcısı Natasha Hussain ve kanalın kreatif direktörü Neil Nightingale ile konuştuk.

Haberin Devamı

BBC Earth’ü biraz anlatabilir misiniz bize? Neler olacak bu kanalda?

Neil Nightingale:BBC Earth’te vahşi yaşam, doğa bilgisi, bilim ve macera üzerine belgeselleri izleyebileceksiniz. Tabii ki inanılmaz şartlarda yaşanan gerçek yaşam öykülerine de yer veriyoruz. Dünyayla ilişki kurmayı seviyorsanız bu kanalı da çok seveceksiniz.

Kanal yayına başladı ama henüz tek bir platformda; Tivibu’da. Diğer platformlardan da yayın yapacak mı?

Natasha Hussain:Elbette. Şu anda neredeyse tüm platformlarla görüşüyoruz. Ulaşabildiğimiz kadar insana ulaşabilmek için sabırsızlandığımızı söyleyebilirim.

Tarih verebiliyor musunuz?

Natasha H.:Sadece en kısa sürede diyebilirim.

BBC’nin iki yeni kanalı daha var: BBC Brit ve BBC First. Bu kanalları da Türkiye’den takip edebilecek miyiz?

Haberin Devamı

Natasha H.:Yaptığımız araştırmalar hayvanlara ve doğaya odaklanan belgesel kanallarının Türkiye’de ilgi çektiğini gösterdi. Bu nedenle biz ilk önce BBC Earth ile başlamak istedik. Tabii ki yeni fikirlere ve tartışmalara açığız.

Peki Türk televizyon izleyicileri hakkında neler biliyorsunuz? Eminin araştırmalar yaptırmışsınızdır...

Natasha H.:Türklerin televizyon seyretmeye bayıldığını biliyoruz.

Özellikle de dizi seyretmeye...

Natasha H.:Evet, kesinlikle. BBC dizileri de çok seyrediliyor. Sanırım “Sherlock” ve “Doctor Who” çok sevilen diziler... Umarım yeni diziler de getiririz.

Peki ya belgeseller; Türkler hangi tür belgeselleri izliyor?

Natasha H.:BBC’nin “Kutuplar Adası/Frozen Planet” ve “Yeryüzü/Planet Earth” belgeselleri Türkiye’de çok büyük başarı yakaladı. Bu da BBC Earth’ü ilk başta Türkiye’ye getirmemiz için bizi etkiledi açıkçası.

“Top Gear en güçlü yapımlarımızdan”

“Top Gear”, BBC’de yayımlanmaya devam edecek mi?

Natasha H.:Bu sorudan anladığım kadarıyla “Top Gear” çok başarılı bir yapım. “Top Gear” tamamen BBC’ye ait. Bu, programın devam edeceği anlamına geliyor. Bizim en güçlü yapımlarımızdan biri olacak.