Cumartesi Yaşasın romantizmin onurlu mücadelesi

Yaşasın romantizmin onurlu mücadelesi

27.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

2016 ilkbahar-yaz sezonunun öne çıkan temalarından biri romantizm. Uzun, floral elbiselerle desteklenen bu iyimser davete kayıtsız kalmayın...

Yaşasın romantizmin onurlu mücadelesi

Değişen mevsimle birlikte, modaseverler için yeni trendleri de müjdeleyen ilkbahar sezonu, bu defa isminin hakkını tam anlamıyla veriyor. Çünkü podyumlar da tıpkı doğa gibi çiçeklerle dolu ve rengarenk. Aslında tasarımcılar bu duygusallaşmanın sinyallerini geçtiğimiz aylarda fırfır, fiyonk gibi Viktoryen detaylarla, pembenin pastel tonlarıyla ve barok dönemin zengin ayrıntılarıyla vermişti. Şimdi de minimal olmaktan son derece uzak ama rahat bir romantizm esintisi var karşımızda.

Haberin Devamı

Alexander McQueen, Britanya’nın folklorik kostümlerine gönderme yaparken, çiçek desenlerini imzası haline getiren Erdem, bu defa onları gümüş jakarlar ve rustik aplikelerle süsledi. Etro’nun dantel detayları ve kurdeleleri bir peri masalından çıkmışçasına zarif, Oscar de la Renta’nın gülleri ise göz alıcı. Fakat hepsinin her halükarda düz ayakkabılarla ve doğal saç-makyaj stilleriyle tamamlandığını söylemek gerek. Günlük hayatta kullanabileceğimiz kadar ilham verici olmalarının sebebi tam da bu. Modanın iyimserliğe çağrısını görmezden gelmeyin.

alış-veriş

- İnce elbiseleri giymek için havaların tamamen ısınmasını beklemenize gerek yok. Sezonun bir diğer trendi olan bomber ceketler imdadınıza yetişecek. Üstelik onlar da çiçeklendi! Twist’te 459 TL.

Haberin Devamı

- Koton’daki maksi elbise hem bohem de romantik. 69.99 TL.

- Fransız aksesuar markası Les Nereides’in
el işçiliğiyle hazırlanan çiçekli küpeleri çok zarif. 340 TL.

- Zac Posen’ın Brooks Brothers için tasarladığı ilk koleksiyonu da canlı bir ilkbaharın habercisi. Fuların fiyatı
895 TL.

- “Görmek isteyenler için çiçekler her zaman vardır.” Henri Matisse’in bu meşhur sözü, yeni sezonun özeti gibi. Rifle Paper Co.’nun floral defterlerine de ilham vermiş. Fiyatı 38 TL.