CumartesiYıldızlı şeften İsviçre yemekleri

Yıldızlı şeften İsviçre yemekleri

03.10.2009 - 01:51 | Son Güncellenme:

İsviçreli şef Robert Speth’in hazırladığı İsviçre yemekleri 8 Ekim’de Mövenpick Hotel’de tadılabilir. 11 Ekim’de ise İsviçre brunch’ı var

Yıldızlı şeften İsviçre yemekleri

Gault Millau’dan 20 üzerinden 18 puanla ödüllendirilmiş, bir Michelin yıldızlı ünlü Şef Robert Speth, İsviçre lezzetlerini İstanbul’a taşıyor. Aynı zamanda 2005 yılında İsviçre’nin “En İyi Şefi” de seçilen Speth, geleneksel yemekler ve yaratıcı yaklaşımları bir araya getiren yorumlarıyla tanınıyor. İşte bu usta şef tarafında hazırlanan özel mönü 8 Ekim’de Mövenpick Hotel İstanbul’da sunulacak. Mönüye ayrıca “Gault Millau 2008 Yılının Sommelier’si” ödülüne sahip Yvan Letzter’in seçtiği ve kendisinin bizzat servis edeceği özel şaraplar eşlik edecek.
Bu gurme mönüde ise marine edilmiş ton balığı, güveçte deniz tarağı, yöresel otlarla lezzetlendirilmiş Akdeniz balığı filetosu, siyah mercimek üzerinde geyik sırtı ve ballı dondurmayla sunulan tarte tatin gibi örnekler yer alıyor. İsviçre usulü brunch yapmak isteyenler ise 11 Ekim’de soluğu Mövenpick Hotel’de alabilirler. Çünkü bu tarihte de Robert Speth’in geleneksel spesiyaliteleri, seçkin İsviçre peynirleri ve özel şarapları sofralarda yerini alacak. Sunulacak olan İsviçre usulü brunch’ta ayrıca İsviçre çikolatalarıyla hazırlanmış tatlılar da olacak.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler