Cumartesi “Yoğun bir acı yok”

“Yoğun bir acı yok”

06.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İlk albümünü çıkaran Ozan Ekici: “Ayrılıktan bahsettiğim şarkılarda bile aslında huzur var. Yoğun bir acı durumu yok, sevgiden dem vuruyor”

“Yoğun bir acı yok”

Ozan Ekici, “13 yıllık bir sürecin ürünü” dediği ilk albümü “Rüzgarın Rengi Var”ı Demir Demirkan ve Volkan Başaran’ın prodüktörlüğünde çıkardı. Ekici albümüyle ilgili sorularımızı yanıtladı.

Haberin Devamı

-Müziğe nasıl başladınız?

Adanalıyım, 31 yaşındayım. Ailem müzikle çok ilgili. Üç abim var, her biri farklı bir enstrüman çalıyor. Onun da etkisiyle ben de küçüklüğümden beri ilgileniyorum müzikle. 16 yaşında gitara başladım, öncesinde şarkı söylüyordum. Gitarla beraber beste de yapmaya başladım.

-Nasıl bir albüm “Rüzgarın Rengi Var”?

Albüm yaklaşık 13 senelik bir sürecin ürünü. Şarkılar da bu süre içinde değişti. İlk yazmaya başladığımda daha melankolik şarkılar, olumsuz içerikler fazlaydı. O işin biraz “rüzgar” kısmıydı aslında; benim için içsel olarak mevsim kıştı o dönem. Sonra bazı şeylerin değişmesiyle biraz daha huzurlu ve pozitif şarkılar yazmaya başladım, “renk” kısmı da oradan geliyor.

Haberin Devamı

“Biraz risk aldım”

-Kendi müzik tarzınızı nasıl tanımlıyorsunuz? Siz ne tarz müzikler dinlersiniz?

Tarzıma soft rock
ya da akustik rock diyebiliriz. Dinlediğim müziklerin de geniş bir yelpazesi var. Mesela Ben Harper, Nick Drake dinlerim. Türkiye’den Pinhani’yi beğeniyorum, Barış Manço’yu çok severim.

-Albümdeki şarkıların söz ve besteleri size ait. Yeteneğiniz olduğunu nasıl fark ettiniz?

Küçüklükten beri hayal dünyamda kalmayı daha çok tercih ettiğim için böyle bir analiz sürecine ihtiyaç duymadım. Gitar çalışmaya başladım ve bir süre sonra bir şeyler yazdım. Sonrasında özellikle müzisyenler “Bu şarkılar fena değil, sanırım iyi bir şeyler yapıyorsun” dediklerinde fark ettim ben de yaptığım şeyin paylaşmaya değer olduğunu.

-Sizin gibi albüm yapmak isteyenlere neler dersiniz?

Ben aslında risk aldım. Çünkü çevrenizin bunu desteklemesi, ekonomik
açıdan kendinizi güvende hissetmeniz kolay değil. Özellikle alternatif tarzda bir müzik yapıyorsanız... Ama pek çok insan bu riski alıyor ve başarılı olanlar bu şekilde isteyerek ve ısrar ederek başarılı oluyor. Ben de çok ısrar ettim.

“Single yapmayı düşündüğüm oldu”

-Bu ilk albümünüz ve içinde 10 şarkı var. Popüler sanatçılar bile albüm yapmak yerine single çıkarıyor, sizin de çekinceniz oldu mu ya olmazsa diye?

Düşündüğüm zamanlar oldu, single yapmayı istediğim zamanlar da oldu. Ama şarkılarımın hikayesi vardı ve ben bu hikayeyi bir bütün olarak sunmak istedim.

Haberin Devamı

-Hikayesi nedir albümün?

Albümü anlatan karakter kimi zaman sorguluyor, kimi zaman arayış içinde ve birtakım sorular soruyor. Bununla birlikte iyimser tarafları da var. Ayrılıktan, hüzünden bahsettiğim şarkılarda bile aslında açık bir kapı, huzur var. Yoğun bir acı durumu yok yani albümde, daha çok sevgiden dem vuruyor.