Gündem Dündar’a adliyede silahlı saldırı

Dündar’a adliyede silahlı saldırı

07.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yargılandığı MİT TIR’larıyla ilgili davanın duruşması için adliyeye giden Can Dündar silahlı saldırıya uğradı. Dündar yara almadan kurtulurken, seken kurşunla bir muhabir yaralandı

Dündar’a adliyede silahlı saldırı

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin görüntü ve haber yayınladığı gerekçesiyle yargılandığı dava nedeniyle bulunduğu Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde silahlı saldırıya uğradı. Dündar, saldırıdan yara almadan kurtulurken, seken kurşun NTV muhabiri Yağız Şenkal’ın bacağını sıyırdı. Murat Şahin adlı saldırgan olay yerindeki polisler tarafından gözaltına alındı. Can Dündar, saldırganın kendisine silah doğrultarak “Sen bir vatan hainisin” dediğini söyledi.

Dündar’a adliyede silahlı saldırı


Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılamasına dün devam edildi. duruşmaya, tutuksuz yargılanan Can Dündar ve Erdem Gül ile taraf avukatları katıldı. Duruşmayı Dündar’ın eşi de izledi. Savcı Evliya Çalışkan’ın celse arasında sunduğu esas hakkındaki mütalaası okundu.

Daha sonra Can Dündar ve Erdem Gül mütalaaya karşı savunmalarını yaptılar. Dündar ve Gül savunmalarına, idam edilmelerinin 44’üncü yıldönümü dolayısıyla Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anarak başladılar. Savunmaların ardından mahkeme, ara verdi.

Eşi müdahale etti
Dündar, verilen aranın ardından saat 17.30 sıralarında adliyenin önündeki meydana çıktı. Yanında eşi Dilek Dündar ve CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’le birlikte yürümeye başlayan Dündar’a o sırada bir kişi yaklaşarak “Sen bir vatan hainisin” diyerek silah doğrulttu. Can Dündar’a doğru bir el ateş eden saldırgana Dilek Dündar ve Muharrem Erkek müdahale etti. Dilek Dündar saldırganın yakasına, Erkek de boğazına sarıldı. Bu sırada bir el daha silah sesi duyuldu. Dündar yara almazken, kurşunlardan biri olay yerinde bulunan NTV muhabiri Yağız Şenkal’ın bacağını sıyırdı. Ardından meydanda bulunan sivil polisler silah doğrultarak saldırganı yere yatırdı ve gözaltına aldı. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılan Şenkal’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Çağlayan Polis Merkezi’ne götürülen saldırgan Murat Şahin’in “kasten yaralama”, “tehdit” ve “hakaret” suçlamalarından yargılandığı öğrenildi.
Murat Ş’nin emniyetteki sorgusunda, “Can Dündar’ı zaten sevmiyordum. MİT TIR’larıyla ilgili yazdıkları yüzünden iyice uyuz oldum. İstesem çok rahat öldürebilirdim. Amacım bacağından vurup ders vermekti” dediği öğrenildi.