Dünya 13 yıl sonra 'pes' dedirten tesadüf! Çamurlu kameradan geçmişini çıkardı

13 yıl sonra 'pes' dedirten tesadüf! Çamurlu kameradan geçmişini çıkardı

19.04.2023 - 13:39 | Son Güncellenme:

Arkadaşlarıyla keyifli bir nehir gezintisindeydi ancak akıntılar onu birden sürüklemeye başladı, kayalara çarpa çarpa ilerliyordu. İşte ne olduysa o anda oldu. Boynundaki ip koptu ve biriktirdiği birbirinden keyifli onlarca anı sulara gömüldü, ta ki 2 hafta öncesine kadar. Balık tutmaya giden genç bir adamın merakı ve çabası bakın neye vesile oldu...

13 yıl sonra pes dedirten tesadüf Çamurlu kameradan geçmişini çıkardı

Derleyen: Fazilet Şenol / Milliyet.com.tr - Coral Elise Amayi nehir gezisinin tadını çıkarırken, sert akıntılardan geçiyordu ve birden sert bir kayaya çarptı. Şiddetli bir şekilde savruldu, ne yapacağını bilemiyordu ancak tekrar hakimiyeti eline aldığında fotoğraf makinesinin bağlı olduğu kordonun kopmuş olduğunu fark etti. Fotoğraf makinesi ve hafıza kartındaki tüm fotoğrafları gitmişti. Genç kadın 3 Temmuz 2010'da ABD'nin Colorado eyaletinde kaybettiği fotoğraf makinesini o günden sonra bir daha göremeyeceğini düşündü. İçinde biriktirdiği birbirinden güzel hatıralar vardı. Yakın arkadaşının bekarlığa veda partisi ve düğün fotoğrafları gibi özel anlar da fotoğraf makinesinin içindeydi. Tüm bu anılarının elinden kayıp gitmesine çok üzülen Amayi, istemeyerek onları olduğu yerde bırakmıştı ve birkaç gün sonra yeni bir fotoğraf makinesi aldı.

Haberin Devamı

13 yıl sonra pes dedirten tesadüf Çamurlu kameradan geçmişini çıkardı

'BİRİ FOTOĞRAF MAKİNENİZİ BULDU'

Coral Elise Amayi üzerinden 13 yıl geçen bu üzücü olayı neredeyse unutmuştu. Yeni anılar biriktiriyor, hayatını yaşamaya devam ediyordu. Ancak bu nisan ayının başlarında Colorado'da yaşayan birkaç kişi tarafından Facebook'ta etiketlendiğini gördü. Şu anda ABD'nin Arizona eyaletinde hayatını sürdüren 35 yaşındaki Amayi'nin gördükleri karşısında dili tutulmuştu. Facebook sayfasındaki paylaşımda şunlar yazıyordu:

"Bakın, biri makinenizi buldu ve fotoğraflarınızı Durango grubu isimli Facebook sayfasına koydu."

Gördükleri karşısında şaşkındı. Yıllar önce talihsiz bir kaza sonucu nehire düşürdüğü makinesi ona tekrar geri mi dönmüştü? Evet, söylenenler gerçekti. Fotoğraf makinesi 14 Mart'ta balık tutmaya giden Spencer Greiner (34) tarafından Amayi'nin Animas Nehri'nde düştüğü yerin yaklaşık 1 km aşağısında bulundu. Greiner, nehir kıyısındaki çöpleri temizlerken, çamura bulanmış makineyi gördü.

Haberin Devamı

'ÖNEMLİ OLDUKLARINI BİLİYORDUM'

Karların erimesiyle birlikte nehire dolan çöpleri temizlemek isteyen Greiner, makineyi daha sonra çöpe atacağını düşünerek çantasına koydu. Ancak eve döndüğünde içini yiyip bitiren bir merak onu ele geçirmişti. Greiner, çürüyen fotoğraf makinesini bir tornavidayla açarak içerisindeki hafıza kartını çıkardı. Ardından verileri bilgisayarına aktarmak için hafıza kartını kart okuyucuya yerleştirdi. O anları Greiner şöyle ifade etti:

"Makine o kadar berbat haldeydi ki hiçbir şey görebileceğimi düşünmemiştim. Ancak içerisinden 2010 yılının haziran ve temmuz ayına ait 179 fotoğraf çıktığında şoke oldum. Bilgisayarımın kartı okuyabilmesine çok şaşırdım. Fotoğraflardan bazıları biraz bulanıktı ancak aralarında iyi olanlar da vardı. Birisi için çok önemli olduklarını biliyordum."

13 yıl sonra pes dedirten tesadüf Çamurlu kameradan geçmişini çıkardı

FOTOĞRAFLARDAKİ DAMAT CEVAP VERDİ

Spencer Greiner, hayatındaki kilometre taşı sayılabilecek fotoğraflarından bazılarını kaybetmiş olsaydı nasıl hissedeceğini düşünüp durdu. Fotoğraf makinesindeki fotoğraflar ona ait olsaydı onları geri isteyeceğini biliyordu. Ertesi gün, bazı fotoğrafları özel bir Facebook sayfasında yayınlamaya karar verdi. Fotoğrafları yayınladıktan sonraki bir saat içinde birçok kişi onunla iletişime geçmeye başladı.

Kısa süre sonra fotoğraflardaki damat, "Hey, düğünümüzde ben ve karım" diyerek cevap verdi. O ve başka bir kişi nedime olan Coral'ı da fotoğraflardan tanıdı ve kısa bir zaman sonra bunun, onun makinesi olduğuna emin oldular. Bunun üzerine Greiner hızla genç kadınla temas kurdu ve ona tüm eski resimlerini gönderdi. Greiner gizemin bu kadar çabuk çözülmesine şaşırıyordu. 35 yaşındaki Amayi için ise yaşananlar adeta bir hazine bulmak gibiydi.

Haberin Devamı

13 yıl sonra pes dedirten tesadüf Çamurlu kameradan geçmişini çıkardı

'KARMAYA İNANIYORUM'

Coral Elise Amayi, "Makinemi kaybetmeden önce bekarlığa veda partisinden ve düğünden fotoğrafları indirip Facebook'ta yayınlamıştım bile. Bazı fotoğraflarda geçen sonbaharda ölen sevgili köpeğim Zona'yı görünce gözyaşlarımı tutamadım. Onu daha genç bir köpek olarak görmek ne büyük bir zevk. Spencer'ın zaman ayırıp benimle fotoğraflar için iletişime geçmesine şaşırdım" dedi.

Aslına bakılırsa bu tablo kendisinin alışık olduğu bir durumdu. Bulduğu birtakım eşyaları yerine ulaştırmak için sahiplerinin izini sürmekten keyif alan genç kadın, duygularını şöyle paylaştı:

"Bir keresinde bulduğum telefonu uzun uğraşlar sonucu adresine teslim ettim. Karmaya inanıyorum. Umarım bu hikayeyi duyan herkes, buldukları bir şeyin sahibini aramak için ilham alır. Kayıp bir küpe veya beyzbol şapkası önemsiz görünebilir, ancak asla bilemezsiniz. Arkasında özel bir anlamı olabilir."

Amayi'ye fotoğraf makinesini postalayan Greiner ise bir gün birlikte fotoğraf çekilebilmek için onunlaşahsen tanışmayı umduğunu söyledi. "Her şeyi bu kadar kolay çözebildiğim ve bu anıları ona getirebildiğim için mutluyum. Eğlenceli fotoğrafları vardı" ifadelerini kullandı.