Dünya 150'nci yıl dönümü için özel seçimler

150'nci yıl dönümü için özel seçimler

30.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Pirelli markası 150'nci yıl dönümü kutlamaları kapsamında, dünyaca ünlü Pirelli takvimindeyer alan süper model ve oyuncuların geçmiş yıllara ait fotoğraflarını yayımladı.

150nci yıl dönümü için özel seçimler

DIŞ HABERLER SERVİSİ - 1964’ten beri sanat fotoğraflarıyla ilgi çeken Pirelli takviminin eski fotoğrafları, şirketin 150'nci yıl dönümü kutlamaları kapsamında tekrar yayımlandı. ABD'li model Cindy Crawford’un 1994’te, Nicole Kidman’ın  2017’de takvimde yer alan fotoğrafları ve ünlü fotoğrafçılar Peter Lindbergh, Herb Ritts ile Robert Freeman’ın çektiği kareler de Pirelli’nin internet sitesinde paylaşıldı. İtalyan şirketi Pirelli, 58 yıl önce yayınına başladığı, ünlü yıldızlarla dolu takvimin tarihi dönüm noktalarını anmak amacıyla bu çalışmayı gerçekleştirdi. Özel çalışmada Cindy Crawford ve Nicole Kidman’ın yanı sıra Sonny Freeman Drane, Gigi Hadid ve Sophia Loren gibi farklı zamanların kadınlarının fotoğraflarıyla güzellik anlayışındaki değişime vurgu yapılıyor.

Haberin Devamı

150nci yıl dönümü için özel seçimler

Tarihe yolculuk

Kutlamalar kapsamında konuşan şirketin CEO’su Marco Tronchetto Provera, 150'nci yılı dolayısıyla markanın tarihine bir yolculuğa çıkmak istediklerini belirterek "Bugün, gözlerimizi geleceğe çevirerek tarihe bir yolculuk yapmak istedik" ifadelerini kullandı. CEO ayrıca Pirelli takviminin bir şirketin "topluma göz kulak olmasının" ve o anın entelektüelleri ve sanatçılarıyla bağlantı kurmasının bir yolu olduğunu söyledi. 150'nci yıl kutlamaları kapsamında yayımlanan ve Kanadalı sanatçı Bryan Adams’ın imzasını taşıyan 2022 Pirelli takviminin geçtiğimiz yıl yapılan lansmanında şöyle denilmişti: "Takvimimiz, 1960’lardan günümüze uluslararası yıldızların da bir kutlaması özelliğini taşıyor.