Dünya 17 bıçak darbesiyle öldüğü iddia edilmişti... Natalya ile ilgili resmi açıklama!

17 bıçak darbesiyle öldüğü iddia edilmişti... Natalya ile ilgili resmi açıklama!

29.08.2022 - 14:26 | Son Güncellenme:

Putin’in "beyni" olarak Aleksandr Dugin ve kızı Darya Dugina’ya yönelik bombalı saldırının yankıları sürerken, Avusturya medyasından suikastın ardındaki isim olduğu iddia edilen Natalya Vovk ile ilgili bomba bir iddia geldi. Konuyla ilgili resmi açıklama da gecikmedi.

17 bıçak darbesiyle öldüğü iddia edilmişti... Natalya ile ilgili resmi açıklama

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş devam ederken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in "beyni" olarak nitelenen ve Ukrayna işgalinin de fikir babası olarak kabul edilen Aleksandr Dugin ve kızı Darya Dugina’ya yönelik saldırının yankıları sürüyor.

Haberin Devamı

FSB "CİNAYETİ ÇÖZDÜK" DEDİ

Rus siyaset bilimci Dugin'in Donbass muhabirliği de dahil olmak üzere pek çok haber kanalında çalışan 29 yaşındaki Rus gazeteci kızı Darya'nun suikastının arkasında, Natalya Vovk'un olduğu iddia edildi. Darya Dugina, 21 Ağustos'ta katıldığı bir festival dönüşünde aracına yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Rusya Federal Güvenlik Servisi, 22 Ağustos'ta TASS'a Dugina cinayetinin çözüldüğünü söyledi. FSB'ye göre, cinayet Ukrayna istihbarat teşkilatları tarafından planlanmış ve Estonya'ya kaçan Ukrayna uyruklu Natalia Vovk tarafından işlenmiş.

17 BIÇAK DARBESİ İDDİASI

Avusturya'da yayınlanan Exxpress gazetsi, Natalya Vovk'un akıbetini açıkladı. Gazete Vovk'un kiralık bir dairede ölü bulunduğunu yazdı. Suikastçı olduğu iddia edilen Vovk'un 17 bıçak darbesiyle öldürüldüğü ileri sürüldü.

17 bıçak darbesiyle öldüğü iddia edilmişti... Natalya ile ilgili resmi açıklama

Haberin Devamı

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Dünyada anında son haber olan iddia ile ilgili ilk resmi açıklama Avusturya İçişleri Bakanı'ndan geldi. ANI News'un aktardığına göre Gerhard Karner, iddiaları doğrulayamayacağını duyurdu. TASS'a konuşan bakanlık sözcüsü ise, "Böyle bir vaka hakkında hiçbir şey bilmediğimizi söyleyebiliriz. Bu nedenle bu bilgiyi doğrulayamıyoruz" açıklamasında bulundu.

Vovk'un cinayetiyle ilgili haberler Telegram üzerinden yayıldı. Çok geçmeden de Exxpress gazetesi iddiayı haberleştirdi.

DÜNYANIN KONUŞTUĞU GİZEMLİ KADIN

FSB, Dugina’ya düzenlenen suikastın arkasında Ukrayna istihbaratının bulunduğunu belirterek, “Operasyonel ve keşif faaliyetleri sonucunda, Rus gazeteci Darya Dugina suikastı FSB tarafından açıklığa kavuşturulmuştur. Suikastın Ukrayna istihbaratı tarafından hazırlandığı ve işlendiği, failin 1979 doğumlu Ukrayna vatandaşı Natalya Vovk olduğu belirlenmiştir” dedi. Açıklamada ayrıca, Vovk’un 2010 doğumlu kızı Sofia Mihaylovna’nın da plana dahil olduğu bildirildi. Açıklamanın devamında suikastı gerçekleştiren Vovk’un olaydan sonra kızıyla birlikte Estonya’ya kaçtığı iddia edildi.

17 bıçak darbesiyle öldüğü iddia edilmişti... Natalya ile ilgili resmi açıklama

Kremlin yanlısı Telegram kanallarında kadının soyadının 'Shaban' olduğu iddia edildi. Facebook'un Rusya'daki karşılığı olan VKontakte'de silinen bir profil söz konusu iddiaları doğrular nitelikte. Sitede en son 2016 yılında aktif görünen Natalya Shaban'a (Vovk) ait bir profil yer alıyor.

Haberin Devamı

FSB biri kız, diğeri erkek 2 çocuk annesi olduğu öğrenilen kadının suikast öncesi yapacağı gözlem için Rusya'ya kızı Sofia'yı da getirdiğini iddia ediyor. FSB'nin verdiği bilgiler ve yayınladığı görüntülere göre Vovk, Rusya'ya 12 yaşındaki kızıyla birlikte 23 Temmuz tarihinde giriş yaptı. Donetsk Halk Cumhuriyeti plakalı bir Mini Cooper ile sınırı geçen kadın ülkeye girdikten sonra plakasını değiştirdi ve Moskova'ya giderek Dugina ile aynı binada bir daire kiraladı.

17 bıçak darbesiyle öldüğü iddia edilmişti... Natalya ile ilgili resmi açıklama

Kiraladığı apartman dairesinde Darya Dugina'yı haftalarca gözetlediği iddia edilen kadın, arabanın altına bombayı yerleştirdikten sonra plakasını yeniden değiştirdi ve AB üyesi olan Estonya'ya geçti.

Ancak olayla Ukrayna’nın ilişkilendirilmesi, bazı çevreler tarafından inandırıcı bulunmadı. Putin karşıtlığıyla tanınan Rus muhalif Ilya Ponomarev, suikastın Rusya içindeki “Ulusal Cumhuriyetçi Ordu” isimli Putin karşıtı örgüt tarafından düzenlendiğini iddia etti. Ponomarev, saldırının Rusya’da ‘Putin’e karşı yeni bir sayfa açtığını’ da öne sürdü. Nitekim örgüt, dün suikastı üstlendi. Putin karşıtı bir harekete başladıklarını duyuran örgüt sosyal medyadan yaptıkları açıklamada, “Rusya lideri Putin ve oligarklarının tahtan indirileceğini” savunurken, Darya Dugina ve Aleksandr Dugina’nın Ukrayna’da katliam çağrılarında bulunduğuna dair bazı programlarda ifade ettikleri sözleri hatırlatıldı. Açıklamada, Rusya lideri Putin ve çevresinin meşru olmadığı öne sürülerek, Putin “Slav halkları arasında kardeş kavgasına yol açan ve Rus askerlerini gerçek ve anlamsız ölüme gönderen otorite gaspçısı ve askeri suçlu” olarak ilan edildi.