Dünya 20 kadına seri tecavüzle suçlanan Türk...

20 kadına seri tecavüzle suçlanan Türk...

23.05.2009 - 12:38 | Son Güncellenme:

ABD'nin Delaware eyaletinde geçen yaz boyunca tam 20 kadına saldırdığı öne sürülen "seri tecavüzcü" Türk Ramazan Şahin'in davası başladı

20 kadına seri tecavüzle suçlanan Türk...


.
ABD vatandaşı olan Şahin tecavüz iddialarından sadece üçünden bile suçlu bulunsa ömür boyu hapis yatacak.

Şahin, seri tecavüzün yanı sıra, yasa dışı silah bulundurmak ve silahla tehdit suçlarından yargılanacak.

The News Journal'ın haberine göre, Ramazan Şahin başta 53 tecavüz olayından sorumlu tutulmuş ancak daha sonra 33 tecavüz iddiası delil yetersizliği nedeniyle düşmüştü.

İki kurban Şahin'i teşhis etmiş ve mahkemede aleyhte tanıklık yapma kararı vermişti. Polis, yargılama sırasında diğer kurbanların da ortaya çıkmasını bekliyor.Mahkeme, birinci dereceden tecavüz iddiasıyla yargılanan Şahin'i dinlemeye önümüzdeki hafta da devam edecek.

Halen Delaware Eyalet Hapisanesi'nde tutuklu bulunan Şahin isimli 22 yaşındaki Türk genci, kurbanların verdiği eşkal bilgileriyle çizilen robot resminden tanınarak yakalandı.

The News Journal'a göre, 2007 yılının yaz aylarında 20 kadının the Chesapeake & Delaware Kanalı civarında kaçırılıp silah tehdidiyle tecavüz edildikten sonra, yine aynı bölgede, aynı siyah renkli araba ile yola bırakılması üzerine polis, verilen eşkaller doğrultusunda "Faces 4.2" bilgisayar programı ile zanlının robot resimlerini çizdi.

Daha sonra sivil kıyafetler ve araçlarıyla pusuya yatan polisler, kurbanların verdiği bilgiler doğrultusunda siyah renkli Honda Prelude marka arabayı tecavüz kurbanlarının sürekli bırakıldıkları "Old Summit Road" üzerinde tespit ettiler.

Aracı durduran polisler, direksiyondaki Ramazan Şahin isimli kişinin çizilen robot resme benzediğini belirleyerek gözaltına aldılar. Araçta Ramazan Şahin'in yanında yine "potansiyel bir kurban" olduğu öne sürülen bir kadın bulunuyordu.

Ramazan Şahin, 20 tecavüz vakasından altısının zanlısı olarak resmen suçlandı. Şahin, hakkındaki suçlamaları reddederek, kadınlarla para karşılığında beraber olduğunu öne sürdü.

Şahin'in avukatı da sanıkla kadınlar arasında para anlaşmazlığı yaşandığını ve bu yüzden tecavüz suçlamasında bulunduklarını iddia etti.

Ramazan Şahin, suçlu bulunduğu takdirde ömrünün geri kalan kısmını cezaevinde geçirebilir. ABD'ye 20 yıl önce çalışmak için gelen Sakaryalı babası Hüsnü Şahin sayesinde Amerikan vatandaşlığı bulunan Ramazan Şahin'in liseyi terk ettiği ve bir pizzacıda çalıştığı belirtildi.

Yazarlar