Dünya 25 milyon dolarlık anlaşmada kriz

25 milyon dolarlık anlaşmada kriz

22.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Obama çiftinin yayın şirketi Spotify ile yaptıkları 25 milyon dolarlık anlaşmada hayal kırıklığına uğradıkları ve platformdan çekilmeye karar verdikleri iddia edildi.

25 milyon dolarlık anlaşmada kriz

Eski ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama'nın İsveç merkezli dijital yayın platformu Spotify ile olan anlaşmalarını bozacakları öne sürüldü. Bloomberg'in haberine göre, 2019'da 25 milyon dolarlık olduğu iddia edilen anlaşmayla Spotify'da kendi podcast (radyo) dizilerini yayınlamaya başlayan Obama çifti, daha sonra dinleyici kitlesinin sınırlı kalması nedeniyle hayal kırıklığına uğradı. Ünlü çift medya şirketleri "Higher Ground" aracılığıyla yaptıkları anlaşma kapsamında platformda programlar yayınlamıştı. Bu programlardan biri, Barack Obama'nın müzisyen Bruce Springsteen ile yaptığı "Renegades: Born in the USA" (Hainler: ABD'de Doğmak) adlı şovdu. Diğeriyse "Michelle Obama Podcast" adlı programdı. Programlar başarılı olmasına rağmen Obama çiiftinin memnun kalmadığı belirtildi.

Haberin Devamı

Kaynaklar, Higher Ground'un Spotify'da yayınlanan bölümlere kısıtlı dinleyici erişimi nedeniyle hayal kırıklığına uğradığını ve Obama çiftinin podcast'lerini daha geniş bir alana yaymak istediğini söylediler. Ayrıca, Higher Ground ve Spotify arasındaki anlaşmazlıkların Şubat ayında başladığı belirtildi. Spotify'ın Obama'ların her biri 8 bölüm olan sınırlı bir podcast dizisi yerine daha fazla şovda yer almalarını istediği bildirildi. Buna rağmen Obama çiftinin Müslüman hikâyelerine odaklanan "Tell Them, I Am" (Onlara Söyle, Benim) ve pop kültürü araştıran "The Big Hit Show" (Büyük Hit Şov) gibi podcast listelerinde daha az bilinen şovları tanıtmaya odaklandığı belirtildi.