Dünya 250 milyon dolar kefaletle serbest

250 milyon dolar kefaletle serbest

24.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD tarihindeki en büyük dolandırıcılık davalarından birinde yargılanan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’ın 250 milyon dolarlık kefaletle serbest bırakılmasına karar verildi.

250 milyon dolar kefaletle serbest

İflas eden kripto para borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, New York’ta görülen duruşmada 250 milyon dolarlık kefalet ve ev hapsi şartıyla serbest bırakıldı. Geçen hafta Bahamalar’da gözaltına alınmasının ardından 8 dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamasıyla karşı karşıya olan Bankman-Fried’ın ebeveynleri Stanford Hukuk profesörleri Barbara ve Allan Bankman-Fried ve bir akrabası da dahil olmak üzere toplam 4 kişinin eski milyardere kefil olduğu bildirildi. Ailesinin California’daki 4 milyon dolar değerinde olan evinde gözetim altında yaşayacak olan Bankman-Fried’ın düzenli olarak psikolojik tedavi almayı da kabul ettiği ifade edildi. ABD tarihindeki en büyük dolandırıcılıklardan birine imza atan Bankman-Fried’ın 3 Ocak’ta mahkemeye çıkacağı belirtildi.

Haberin Devamı

En yüksek 4. rakam

Sam Bankman-Fried’ın 250 milyon dolarlık kefaletinin ABD tarihindeki en büyük kefaletlerden biri olduğu açıklandı. Bankman-Fried’ın yalnızca 100 bin doları olabileceği belirtilirken, ABD tarihindeki en yüksek kefalet Teksas’ta cinayet suçlamasıyla karşı karşıya kalmasının ardından kefaletle serbest bırakılan emlak varisi Robert Durst için belirlenen 3 milyar dolarlık kefalet olduğu bildirildi. Genelev işlettiği belirlenen Kim Freeman’a 2010 yılında 1 milyar dolarlık kefalet belirlenmişti. 80’li yılların en pahalı brokeri olan Michael Milken insider trading suçundan 250 milyon dolar kefalet ödemek zorunda kalmıştı.

Yazarlar