Dünya Kopenhag’da 400 yıllık tarih küle döndü

Kopenhag’da 400 yıllık tarih küle döndü

17.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da bulunan, ülkenin en önemli simgelerinden 400 yıllık tarihi Borsa Binası (BÖRSEN), dün sabah çıkan yangında kül oldu.

Kopenhag’da 400 yıllık tarih küle döndü

İRFAN KURTULMUŞ / Kopenhag - Restorasyonda olan binanın sembolik kulesi ve çatının bir bölümü çökerken, yangın tüm katlara sıçradı. İtfaiyenin yanı sıra, acil savunma ekipleri ve silahlı kuvvetler personeli de yangına müdahele etti. Yangın sırasında ekipler, binadaki tarihi eserleri kurtarmaya çalıştı.

Haberin Devamı

Ülke ticaretinin önemli merkezi olan ve 1625’te Kral IV. Christian tarafından inşa edilen tarihi binanın içinde, paha biçilmez tablolar ve kültürel değerler bulunuyordu. Ana Kraliçe II. Margrethe’nin 84.yaş doğum gününe rastgelen yangın, ülkede büyük şok etkisi yaratırken, binanın alevlerce yok olması insanları ağlattı. Kraliçe yaşgünü programını iptal ederken, Başbakan Mette Frederiksen, “Danimarka tarihinin bir parçası yanıyor... Yeri doldurulamaz bir kültürel miras. Görmek acı veriyor” açıklamasıyla üzüntülerini dile getirdi. Yangının neden çıktığı ise henüz açıklanmadı.