Dünya 50 yıllık sansasyonel hayatı yine gündemde

50 yıllık sansasyonel hayatı yine gündemde

13.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

2009'da ölen pop star Michael Jackson'ın olağan dışı hayatı bir kez daha film oluyor. Geride başarılı bir müzik kariyeri ve skandallar bırakan sanatçıyla ilgili yeni projeye ailesi de sıcak bakıyor.

50 yıllık sansasyonel hayatı yine gündemde

PELİN AYKIN - ABD'li pop star Michael Jackson, yalnız sesiyle, şarkılarıyla, sahnesiyle, danslarıyla değil sansasyonlarıyla da hep gündemdeydi. 2019'da 50 yaşında hayatını kaybeden sanatçı, ölümünün üstünden 13 yıl geçmesine rağmen milyonları etkilemeye devam ediyor. Michael Jackson'ın inişli çıkışlı hayatı, Graham King'in yapımcılığını üstleneceği yeni filmle tekrar gündeme geldi. Pop starın yaşamının anlatılacağı "Michael" adlı biyografik filmin senaristliğini John Logan'ın yapacağı belirtilirken, efsanevi şarkıcının ailesi de projeyi "heyecanla" beklediklerini açıkladı. Jackson'ın annesi Katherine Jackson, "Michael küçüklüğünden beri Jackson 5'in bir üyesi olarak sinemanın büyüsüne bayılırdı. Aile olarak hayat hikâyemizin beyaz perdede canlanmasından onur duyuyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Milyonluk rekorlar

Michael Jackson, ABD'nin Indiana eyaletinde 9 çocuklu bir ailenin 7'inci üyesi olarak 1958'de dünyaya geldi. Çocukken pop müzik grubu Jackson 'te 4 erkek kardeşiyle birlikte performans göstermeye başladı. Grup ilk 1 numaralı single'ını 1969'da "I Want You Back" ile çıkardı. 11 yaşındayken televizyonda boy gösteren Michael, 14'ünde ilk solo albümünü çıkarmıştı. Kendine özgü yüksek bir sese sahip olan Michael, 1970'lerde birkaç solo albüm çıkardı, ancak büyük çıkışını 1979'da "Off the Wall" ile yaptı. Bir albümden "en iyi 10" listesinde 4 şarkısı bulunan ilk solo sanatçı oldu. Bir sonraki albümü "Thriller "(1983) dünya çapında 45 milyon kopya satarak en çok satan albüm oldu. Bu kez 7 şarkısı "en iyi 10" listesinde yer alan pop star, bu albümle 8 Grammy kazandı. Bir sonraki albümü Bad (1987) Thriller'ın sadece yarısı kadar satmasına rağmen yine de büyük satış rakamı yakaladı. 1991'de Sony ile 65 milyon dolarlık rekor anlaşma imzalayan şarkıcı, o yıl, "Dangerous"ı çıkardı. 1980'lerin sonlarında ve 1990'ların başında "eksantrik bir münzevi" olarak ün kazandı.

Haberin Devamı

Hâlâ en fazla kazananlar arasında

Kostümleri, müzik tarzı, ünlü “ay yürüyüşü” dansı ve sahne şovlarıyla sahne dünyasının bir efsanesi olan Michael Jackson, artık hayatta olmamasına rağmen hâlâ dünyanın en fazla kazanan şarkıcıları arasında yer alıyor. Forbes dergisi, 2020 yılında “hayatta olmayıp en çok kazanan ünlünün” 48 milyon dolarlık kazançla Michael Jackson olduğunu duyurdu. Mijac Music ve Sony ile yapılan uzun vadeli anlaşmalar, Michael Jackson’ın kazancının yüzde 70’inden fazlasını oluşturuyor. Bu müthiş kazançları tabii ki şarkıcının varisleri alıyor.

Suçlamalar ve evlilikler

Michael Jackson’ın vahşi hayvanlar ve bir dönme dolapla donattığı “Neverland” adlı 2 bin 700 dönümlük çiftliği de olay yaratmıştı. Çok sayıda estetik ameliyat geçiren siyahi şarkıcının teninin rengi de yıllar içinde açılmıştı. Jackson, “vitiligo” adlı bir hastalık nedeniyle cilt renginin açıldığını iddia etse de gerçek sebebin kimyasal tedavi olduğu öne sürülmüştü. 1993 çocuğa yönelik tacizle suçlanan Jackson, 1994’te nikahlandığı Lisa Presley ile evliliğini ancak iki yıl sürdürebildi. 1996’da ise Deborah Rowe ile evlendi. Paris ve Prince adında iki çocukları olan çift 1999’da boşandı. 2002’deyse Prince Michael Jackson II, taşıyıcı anne aracılığıyla dünyaya geldi. Şarkıcı 2005’te Gavin Arvizo adlı çocuğa cinsel tacizde bulunmaktan beraat etse de Neverland’da çocukları istismar ettiğine dair iddialar sürdü. Michael Jackson, 25 Haziran 2009’da konser turundan önce aniden öldü. Şarkıcıya güçlü anestezi ilacı veren doktoru Conrad Murray suçlu bulundu.