Dünya Epstein'in fuhuş ağı! 500 bin $'lık anlaşma prensi kurtarır mı?

Epstein'in fuhuş ağı! 500 bin $'lık anlaşma prensi kurtarır mı?

05.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD'de milyarder finansçı Jeffrey Epstein, kurduğu fuhuş ağında 18 yaşından küçük kızları kullanma suçundan yattığı cezaevinde 2019'da intihar etmişti.

Epsteinin fuhuş ağı 500 bin $lık anlaşma prensi kurtarır mı

DIŞ HABERLER - Epstein'in mağdurlarından Virginia Giuffre'nin "şikâyetçi olmamak" için Epstein ile 500 bin dolarlık anlaşma yaptığı ortaya çıktı. 17 yaşındayken Epstein'in zorlaması sonucu İngiliz Prens Andrew ile üç kez birlikte olduğunu söyleyen Giuffre, geçen yaz ABD'de prense cinsel istismar davası açmış ve tazminat istemişti. Bu davanın görülmesine henüz başlanmadı. Ancak Giuffre'nin yeni ortaya çıkan bu anlaşmasının, davasının düşmesine neden olabileceği bildirildi.

Haberin Devamı

Giuffre, 500 bin dolarlık anlaşmasına göre, Epstein'in fuhuş ağında bir şekilde yer almış kimseye dava açmayacaktı. Prensin avukatlarının mahkemede, ortaya çıkan bu anlaşmanın artık kendilerine davayı reddetmek için "güçlü yasal gerekçeler" verdiğini iddia edeceği bildirildi. Ancak uzmanlar, müşteri ismi açıklanmayan anlaşmadaki belirsiz ifadenin Prens Andrew'yu kurtarıp kurtarmayacağından emin değil. Andrew'un kendisine Londra, New York ve Virgin adalarında cinsel saldırıda bulunduğunu söyleyerek dava açan Giuffre'nin pek çok tanığa sahip olduğu düşünülüyor.