Dünya 83 yaşında, hiç bitmeyen enerji

83 yaşında, hiç bitmeyen enerji

21.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

“Jeanne du Barry” adlı filmiyle 76. Cannes Film Festivali’nde de alkışlanınca morali iyice yerine geldi. Şimdi ise büyük çıkışa hazırlanıyor.

83 yaşında, hiç bitmeyen enerji

EFNAN ATMACA-  Yanına Al Pacino gibi bir devi alacağı ve ikinci kez kamera arkasına geçeceği, İtalyan ressam Amedeo Modigliani’yi konu alan “Modi” filmiyle ilgili detaylar belli oluyor. 1997 yapımı “Köstebek” filminde ortaklık yapan iki isim, bu projeyle bir arada olmalarının değerini göstermişti. 83 yaşındaki Al Pacino, sinemanın gelmiş geçmiş en iyi aktörlerinden biri. Baba, Köpeklerin Günü, Yaralı Yüz, Kadın Kokusu, Carlito’nun Yolu, Büyük Hesaplaşma, Venedik Taciri en iyi filmlerinden bazıları... Sizin için Pacino’nun en beğendiğiniz performansı hangisiydi? Benimki Oscar’a uzandığı “Kadın Kokusu”ndaki Frank Slade, asist olarak da “Şeytanın Avukatı”ndaki John Milton. Al Pacino, sefalet içinde yaşamış, ölümüyle ünlenmiş Modigliani’yi konu alan filmde gizemli sanat koleksiyoneri Maurice Gangnat’ı canlandıracak. Hakkında fazla bilgi olmayan Gangnat’nın yüzü ise çok tanıdık. Çünkü portresi 1916’da ünlü Fransız ressam Renoir tarafından yapıldı. Ve halen Renoir Müzesi’nde sergileniyor.

Haberin Devamı

83 yaşında, hiç bitmeyen enerji

Dünya, Gangnat’ın yüzünü Renoir’ın tablosundan biliyor

Renoir’ın dostu

Hikâyeleri ise şöyle: Sanayici ve empresyonist resim koleksiyoneri Gangnat, Renoir’un atölyesine Paris’teki dairesini dekore etmek için resim satın almaya geliyor. Atölyeden 12 resimle ayrılırken Renoir ile yakın arkadaş oluyorlar. Film Livorno’da İtalyan Yahudisi olarak doğan ve 1906’de Paris’e taşınan ressamın Birinci Dünya Savaşı sonrası bu şehirde geçirdiği yılların izini sürüyor. 1916’da savaşın parçaladığı Paris’in sokaklarındayız, polis Modigliani’nin peşinde, ressam çöküşün eşiğinde. Dahası kariyerini sona erdirme ve şehri terk etme arzusunda. Çünkü bohemler tarafından reddedilmiş. Bir çıkış yolu ararken arkadaşı Zborowski, ressamı, koleksiyoner Gangnat ile tanıştırıyor. Riccardo Scamarcio’nun Modi’yi canlandıracağı filmin çekimlerine sonbaharda Budapeşte’de başlanması bekleniyor. Al Pacino’nun yapımcı olarak da yer aldığı proje şimdiden hem ticari hem de sanatsal olarak ilgi uyandırdı.