Dünya AB büyükelçileriyle ‘acılı’ toplantı!

AB büyükelçileriyle ‘acılı’ toplantı!

08.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin büyükelçilerini bugün Adana’da ağırlayacak. Çelik, büyükelçilere daha önce sözünü verdiği “acılı Adana” kebabı ve şalgam suyu ikram edecek.

AB büyükelçileriyle ‘acılı’ toplantı

Son dönemde gergin bir sürece giren Türkiye ile AB arasındaki ilişkiler konusunda diplomasi trafiği sürüyor. Daha önce AB üyesi ülkelerin Ankara’daki büyükelçileriyle olağanüstü bir toplantı yapan Bakan Çelik, bu kez büyükelçileri, memleketi Adana’da ağırlayacak. AB kaynaklarından alınan bilgiye göre Çelik, 8-10 Aralık arasında Adana ve Mersin’i ziyaret edecek AB üyesi ülkelerin büyükelçileriyle, Adana’da vereceği akşam yemeğinde biraraya gelecek.
Verdiği sözü tutacak
Adana Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, yerel makamlar, üniversite ve iş dünyası temsilcilerinin de bulunacağı akşam yemeğinde Çelik’in, büyükelçilerle samimi bir sohbet ortamında güncel gelişmeleri ve Türkiye-AB ilişkilerini ele almayı öngördüğü öğrenildi. Büyükelçilerin Adana ziyareti, bugün valiliği ziyaretle başlayacak. Büyükelçiler, valilik ziyaretlerinde, 24 Kasım’da terör eyleminin gerçekleştirildiği yere çiçek bırakıp, saygı duruşunda bulunacak. Çelik’in, büyükelçilere daha önce verdiği söz çerçevesinde memleketi Adana’da Adana kebabı ve şalgam suyu ikram
etmesinin planlandığı öğrenildi.