Dünya ABD askeri helikopteri düştü, çok sayıda ölü ve yaralı var

ABD askeri helikopteri düştü, çok sayıda ölü ve yaralı var

27.08.2023 - 11:01 | Son Güncellenme:

Avustralya'da uzak bir tropik adaya çakılan Osprey helikopteri 23 ABD askeri taşıyordu, üç denizcinin öldüğü açıklandı. Yaralılardan beşinin durumu ağır.

ABD askeri helikopteri düştü, çok sayıda ölü ve yaralı var

Avustralya’nın Melville Adası’nda düzenlenen Predators Run tatbikatı sırasında ABD’ye ait bir helikopter düştü. V-22 Osprey helikopteri uzak tropik adadaki tatbikat sırasında 23 Amerikan askeri taşıyordu.

Haberin Devamı

ABD Deniz Kuvvetleri, helikopterdeki üç askerin hayatını kaybettiği, yaralılardan beşinin durumunun ise ağır olduğunu açıkladı.

Resmi açıklamaya göre, kaza bölgesinden alınan ağır yaralı beş asker helikopterle Darwin'deki bir hastaneye taşındı.

ABD ordusu, kazanın nedenine ilişkin soruşturma başlatıldığını da ekledi.

Savaş oyunlarının sahnelendiği Melville ya da diğer adıyla Tiwi Adası, Avustralya ana karasının 60 kilometre kuzeyide yer alıyor.

Pasifik Okyanusu’ndaki önemli müttefikler ABD ve Avustralya, bölgedeki Çin tehdidine karşı son yıllarda askeri işbirliğini artırarak güçlendirmeyi hedefliyor.

Geçen ay Avustralya’nın Queensland eyaletinde gerçekleştirilen Avustralya ve ABD’nin yanı sıra Japonya, Fransa, Almanya ve Güney Kore'den askeri birliklerin de yer aldığı 'Talisman Sabre' tatbikatı sırasında Avustralya’ya ait helikopter düşmüştü. Kaza sonucu dört asker yaşamını yitirmişti.

Haberin Devamı

OSPREY'LERİN SABIKASI KABARIK

Helikopter ve uçak karışımı bir hava aracı olan Osprey, geçmişte birçok kazaya karıştı. Geçen yıl Norveç'teki tatbikat sırasında yine bir V-22B Osprey düştü, dört Amerikan deniz piyadesi öldü.

2017 yılında Avustralya'nın kuzey açıklarında denize inmeye çalışan bir Osprey'in bir nakliye gemisine çarpması sonucu üç asker yaşamını yitirdi.

23 yıl önce, 2000 senesinde ABD Arizona'daki bir tatbikatta yere çakılan Osprey'de 19 Amerikan askeri hayatını kaybetti.