Dünya ABD’de ara tatil paniği!

ABD’de ara tatil paniği!

07.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’de okulların ‘Spring break’ olarak anılan ara tatil dönemine girmek üzere olması, Kovid-19 yayılımını yavaşlatmaya çalışan yetkilileri telaşlandırıyor.

ABD’de ara tatil paniği

Bu ay yüzlerce üniversite araya girecek ve bu okulların öğrencileri geleneksel olarak arkadaşlarıyla tatil yapacak. Bu dönemde hastalığın gençler arasında çok hızlı biçimde yayılmasından endişe ediliyor. Ara tatil döneminde hastalığı kapan gençlerin farklı eyaletlerdeki evlerine dönmeleriyle Kovid-19’un yeniden çok hızlı biçimde tüm ülke çapında yayılabileceği ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Öte yandan bu gelişme öncesinde yapılan son araştırmalar, hastalığın ABD’de yayılım hızının düştüğünü gösteriyor. Ülkede 5 ay sonra ilk kez günlük yeni vaka sayısı 40 binin altına düştü.   

Aşısız CEO İsrail’e gitmedi

İlaç devi ve Kovid-19 aşısının da üreticisi konumunda olan Pfizer’in CEO’su Albert Bourla’nun İsrail ziyareti ertelendi. Bourla ve delegasyonun diğer üyelerinin ikinci doz Kovid-19 aşısını henüz olmamaları nedeniyle ziyareti erteledikleri açıklandı. Bourla, diğer kişilerin önüne geçmemek adına sırası gelmeden aşı olmak istemediğini belirtmişti. Bourla daha önce yaptığı açıklamada, İsrail’in aşı konusunda lider pozisyonunu övmüş ve ‘orası dünyanın laboratuvarı’ demişti.