DünyaSon dakika: ABD'de çok şiddetli deprem! Tsunami uyarısı yapıldı

Son dakika: ABD'de çok şiddetli deprem! Tsunami uyarısı yapıldı

20.10.2020 - 01:57 | Son Güncellenme:

Son dakika haberine göre, Amerika'da Alaska açıklarında 7.4 büyüklüğünde deprem oldu... Deprem sonrası yetkililer tsunami uyarısı yaptı.

Son dakika: ABDde çok şiddetli deprem Tsunami uyarısı yapıldı

Pasific Tsunami Uyarı Merkezi, ABD'nin en kuzey bölgesinde yer alan Alaska için deprem kaynaklı tsunami uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

PTWC'nin Twitter'dan paylaştığı açıklamada, ''Güney Alaska ve Alaska Yarımadası için bir tsunami uyarısı 7,4 büyüklüğündeki bir deprem nedeniyle yürürlükte.'' ifadesi kullanıldı.

Tsunami.gov adresinde Pasifik Okyanusu'ndaki hareketlenmenin teknik detaylarına yer verildi. Alaska'nın Pasifik kıyı bölgesine 65 kilometre açıkta bulunan Kennedy girişiyle 128 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Unimak geçidi arasında kalan bölgede tsunami tehlikesinin tespit edildiği belirtildi.

Son dakika: ABDde çok şiddetli deprem Tsunami uyarısı yapıldı

ABD'nin Pasifik kıyı şeridinde yer alan diğer bölgeleri için tsunami tehlikesinin seviye tespiti üzerine çalışmaların devam ettiği, bir sonraki açıklamada bununla ilgili bilgilerin de paylaşılacağı bildirildi.

Açıklamada, Alaska'nın kıyı şeridinde yaşayanların, daha yüksek bölgelere çekilmeleri, bulundukları binaların üst katlarına çıkmaları ve herhangi bir gerekçeyle okyanus kıyısına yaklaşmamaları istendi.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler