Dünya ABD’de herkes birbirini suçluyor

ABD’de herkes birbirini suçluyor

20.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Kenneth McKenzie, Afganistan’ın başkenti Kabil’de gerçekleştirilen ve aynı aileden 7’si çocuk 10 sivilin hayatını kaybettiği saldırıyı, alınan acil istihbarat üzerine gerçekleştirdiklerini iddia ederken, Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) ise saldırıdan hemen önce siviller  konusunda orduyu uyardığını öne sürdü.

ABD’de herkes birbirini suçluyor

 

McKenzie’nin, 17 Eylül’de kameraların karşısına geçerek 29 Ağustos’ta Kabil’de düzenledikleri saldırıda bir yardım kuruluşu çalışanının aracını hedef aldıklarını, 10 masum sivilin öldürüldüğünü açıklarken istihbaratı üstü kapalı eleştirmesi, ordu ile istihbaratın arasını açtı.

Haberin Devamı

CNN International’a konuşan CIA’ya yakın kaynaklar, beyaz Toyota marka bir araca füze fırlatılmadan hemen önce ABD ordusunun siviller konusunda uyarıldığını ileri sürdü. CIA’in sivillerin saldırı alanında ve araçta çocukların bulunduğunu “acil koduyla” orduya gönderdiğini belirten kaynaklar, ordunun istihbarata geri dönüş yapıp yapmadığını bilmediklerini kaydetti.

General McKenzie ise yaptığı açıklamada, özellikle saldırıdan 36 saat önce 60 farklı yerden saldırı istihbaratı aldıklarını belirterek, istihbarat bilgilerinde en fazla tekrar eden parçanın ise DAEŞ-H terör örgütünün beyaz bir Toyota araç kullanacağı olduğunu dile getirmişti.

Yazarlar