Dünya ABD'de Türkiye karşıtı proje! Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhinde propaganda yapılıyor

ABD'de Türkiye karşıtı proje! Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhinde propaganda yapılıyor

24.06.2021 - 17:40 | Son Güncellenme:

ABD'nin başkenti Washington'da aralarında FETÖ'den aranan 2 kişinin de bulunduğu bir dernek ortaya çıktı. Türk Demokrasisi Projesi isimli dernekte Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye karşıtı propagandalar yapılıyor.

ABD'de Türk Demokrasisi Projesi adında bir dernek kuruldu. İktidarı hedef alan kuruluşta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iç ve dış politikaları eleştiriliyor. Sitede derneğin amacının Türkiye'yi demokratik politikaları benimsemeye teşvik etmek ve Türkiye'nin demokratik kurumlarının korunması olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Proje kurucuları arasında FETÖ'den aranan eki CHP milletvekili Aykan Erdemir ve Süleyman Özeren de bulunuyor.

BOLTON'UN PAYLAŞIMLARI

Ayrıca proje içerisinde ABD Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton da var. Eski ABD Başkanı Donald Trump döneminde görev yapan John Bolton, Suriye konusuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamalarda YPG'li teröristleri kast ederek "müttefiklerimizin korunması ABD'nin Suriye'den çekilmesi için ön koşuldur" şeklinde ifadeler kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bolton'ın bu sözlerini "ciddi bir hata" olarak değerlendirmişti.

Bolton, göreve gelmeden önce de 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili, "Hükümet devrilirse üzülmem" yorumunu yapmıştı.

Eski ABD Başkanı George Bush'un kardeşi Jeb Bush ve İtalya'nın eski Dışişleri Bakanı Sant'Agata da projeye dahil.

Haberin Devamı

"TÜRKİYE'DE ALARM ZİLLERİNİ ÇALMANIN ZAMANI GELDİ"

Projenin amacı “demokrasi” gibi söylemlerle gizlenmeye çalışılsa da John Bolton’un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım gerçek amacı gözler önüne seriyor. “Türkiye’de alarm zillerini çalmanın zamanı geldi.” diyen Bolton, NATO müttefiki Türkiye'nin demokrasiye sırtını dönerek Rusya'yı kucakladığını öne sürüyor.

ABDde Türkiye karşıtı proje Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhinde propaganda yapılıyor

TRT Haber'e konuşan Yeditepe Üni. Öğr. Üy. Dr. Furkan Kaya, ABD'nin Türkiye'ye olan bakış açısını çok iyi değerlendirmemiz gerektiğini söyledi. "Biz Amerikan düşmanlığı yapmıyoruz. ABD içerisinde yuvalanmış olan neoconların Türkiye'ye bakış açısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alarak şahsileştiğini ortaya koyan bir durum." dedi.

"Darbeler tarihini çok iyi biliyoruz." diyen Dr. Kaya, " 27 Mayıs'tan 15 Temmuz'a kadar bütün darbeler tarihini değerlendirdiğimiz zaman arkasında aynı kuvvetin, aynı gücün olduğunu görüyoruz. " şeklinde konuştu.

Türkiye'nin siyasetini dizayn etmeye çalışan Amerikan zihniyetinin hala canlı olduğunun altını çizen Furkan Kaya, "Bu Joe Biden'ın çok ötesinde bir anlayış." dedi.