Dünya ABD'li diplomat, kanepede horul horul uyudu!

ABD'li diplomat, kanepede horul horul uyudu!

06.07.2017 - 12:06 | Son Güncellenme:

Astana'daki Suriye zirvesine gözlemci olarak katılan Dışişleri Bakan Yardımcısı Jones, otelin lobisindeki bir kanepede uyurken yakalandı.

ABDli diplomat, kanepede horul horul uyudu

Suriye'deki iç savaşı bitirmek için Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen zirvede şaşırtıcı bir görüntü kayda geçti.

Haberin Devamı

ABD'yi temsilen gözlemci olarak zirveye katılan Dışişleri Bakan Yardımcısı Stuart Jones, bir kanepede uyurken yakalandı.

Rus medyası, otelin lobisinde şekerleme yapan Jones'un görüntülerini ekrana getirdi. Jones, beşincisi düzenlenen zirvenin ikinci turundan bu yana Astana'ya geliyor.

Türkiye, Rusya ve İran'ın öncülüğünde Astana'da bir araya gelen rejim ve muhalifler, birçok başlıkta uzlaşmaya vardı.

Türk, Rus ve İranlı heyetler, çatışmasızlık bölgelerinin ayrıntılarını masaya yatırmak üzere Ortak Çalışma Grubu oluşturacak ve gelecek ay İran'da yeniden buluşacak.

Lavrentiev: Yedi belgeye imza atılacak

Rusya lideri Vladimir Putin'in Suriye özel temsilcisi Aleksandır Lavrentiev, heyetlerin prensipte anlaştığı yedi belge olduğunu söyledi. Rus diplomat, "Çatışmasızlık bölgelerinde gözetim yapacak koordinasyon merkezinin kurulması, askeri güçlerin yerleştirilmesi gibi konularla ilgili belgeler. Bunların üzerinde mutabakata varıldı ancak üzerinde biraz daha çalışılması gerekiyor. Ortak Çalışma Grubu'nun onayını aldıktan sonra, belgeleri imzalayacağız" dedi.

Haberin Devamı

Suriye'de halihazırda dört nokta çatışmasızlık bölgesi olarak ilan edilmiş durumda. Bunların en önemlisi İdlib'de Türk ve Rus askerleri birlikte görev yapacak.

Astana'da bir sonraki zirve Ağustos ayının son haftasında toplanacak. Astana toplantılarının ilki 23-24 Ocak'ta Türkiye ve Rusya öncülüğünde gerçekleşmişti.

Suriye'de Mart 2011'de gösteriler başladı ve ülke aylar içinde iç savaşa sürüklendi. Halihazırda ülke dörde bölünmüş halde. Güneyden Halep'e kadar olan hat Şam rejimi lideri Beşar Esad'ın kontrolünde. İdlib, güneydoğu ve güney sınırındaki bazı noktalar muhaliflerin elinde bulunuyor. Kuzeyde Cerablus-Azez hattı dışında terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'liler var. Ülkenin doğusu ise büyük oranda terör örgütü IŞİD'in elinde.

İç savaşın yedinci yılına girdiği ülkede bugüne kadar yüzbinlerce insan yaşamını yitirdi, milyonlarca Suriyeli de evlerini terk etmek zorunda kaldı. Başta Türkiye olmak üzere birçok ülkede milyonlarca Suriyeli sığınmacı bulunuyor.