DünyaAkile’yi ‘muhtemelen’ İsrail askeri öldürdü

Akile’yi ‘muhtemelen’ İsrail askeri öldürdü

07.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İsrail ordusu, Mayıs ayında Katar merkezli El Cezire’nin Filistinli muhabiri Şirin Ebu Akile’yi öldüren kişinin muhtemelen bir İsrail askeri olduğunu açıkladı.

Akile’yi ‘muhtemelen’ İsrail askeri öldürdü

Ordunun yaptığı açıklamada, Akile’yi vuran silahın kaynağını kesin olarak belirlemenin mümkün olmadığı belirtilirken, gazetecinin  İsrailli askerlerin açtığı bir yaylım ateşi sırasında yanlışlıkla öldürülmüş olma ihtimalinin yüksek olduğu ifade edildi. Ancak İsrail ordusu açıklamasında sorumluluk üstlenmezken, olaya karışan askerler hakkında bir soruşturma açılmasının da söz konusu olmadığı belirtildi.

Haberin Devamı

Gazetecinin ailesiyse İsrail ordusunun sorumluluk almayarak gerçeği gizlemeye çalıştığını, bunun da kendilerini şaşırtmadığını söyledi. Aile aynı zamanda ABD vatandaşı olan Akile’nin öldürülmesine ilişkin ABD yönetimine yaptığı bağımsız soruşturma çağrısını da yineledi. İsrail ordusu, 4 Temmuz’daki yayınladığı raporunda, Mayıs’ta Batı Şeria’daki bir operasyonu takip ettiği sırada başından vurularak öldürülen Akile’nin cinayetinden “kimin sorumlu olduğunu belirlemenin mümkün olmadığını” iddia etmişti.