Dünya Almanya’daki baltalı saldırıyı IŞİD üstlendi

Almanya’daki baltalı saldırıyı IŞİD üstlendi

20.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Almanya’nın Würzburg kenti yakınlarında IŞİD sempatizanı 17 yaşındaki Afgan bir sığınmacı, baltayla 2’si ağır beş kişiyi yaraladı

Almanya’daki baltalı  saldırıyı IŞİD üstlendi

Almanya’nın Würzburg kenti yakınlarındaki yerel trende yolculara bıçak ve balta ile saldıran kişi, 2’si ağır 5 kişiyi yaraladı. Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, yolculara saldıran kişinin 17 yaşındaki Afgan bir sığınmacı olduğunu ve polis tarafından öldürüldüğünü açıkladı. IŞİD terör örgütü, Amaq haber ajansı üzerinden saldırıyı üstlendi.

Haberin Devamı

Polise rastladı

Bakan Herrmann, iki yaralının hayati tehlikesi bulunduğunu vurgularken, trenin Heidingsfeld’de durdurulduğunu, saldırganın da burada trenden indiğini anlattı. Tesadüfen bölgede bulunan özel polis ekibinin dur ihtarına saldırarak karşılık veren kişi, polis tarafından öldürüldü. Herrmann, saldırganın sığınmacı olarak ülkeye geldiğini ve Ochsenfurt kentinde bir ailenin yanında yaşadığını söyledi.

IŞİD flaması

Afgan kökenli saldırganın evinde IŞİD flaması ve “kafirleri öldüreceğini” belirten yazılar bulundu. Afgan gencin sırasında “Allahu Ekber” diye bağırdğı açıklandı.

Herrmann, IŞİD’in bu saldırıyı üstlenmesine rağmen saldırganın örgüt liderleriyle bağı olduğuna dair herhangi bir ipucunun olmadığını bildirdi. Bakan, saldırganın evinde bulunan yazıların, muhtemelen son dönemde radikalleştiğine işaret ettiğini açıkladı. Polis ise belgelerin, saldırganın motivasyonunun “radikal İslam” olduğunu açıkça ortaya koyduğunu belirtti.