Dünya Almanya 'internet polisi ' projesi üzerinde çalışıyor

Almanya 'internet polisi ' projesi üzerinde çalışıyor

03.04.2009 - 13:08 | Son Güncellenme:

.

Almanya internet polisi  projesi üzerinde çalışıyor

Almanya’da 11 Mart’ta Winnenden kentinde yaşanan okul katliamı ardından çocukları sanal ortamdaki tehlikelerden korumak için hükümet çalışmalarını hızlandırdı. Federal Hükümetin Aile Bakanı Ursula von der Leyen, internet polisi projesi üzerinde çalıştıklarını, küçük yaştakilerin şiddet içerikli oyunlardan etkilenmemesi için önlem aldıklarını açıkladı.

Bu konudaki çalışmalar hakkında Deutche Welle’ye bilgi veren Alman bakan, “internet polisi” olarak nitelendirilebilecek sistemin çeşitli modellerle halen uygulandığını belirtirken, “Chat sırasında ya da internette gezinirken sizi rahatsız eden bir durum olduğunda, internette bulunan bir tuş sayesinde yetkilileri uyarabiliyorsunuz. Bu tuş polisin 110 acil telefon numarasının internet uygulaması olarak nitelendirilebilir. Akıllı bir yol izleyerek modern dünyanın sorunlarına modern çözümler bulmalıyız” dedi.

Hızla değişen dünyaya ayak uydurmak gerektiğini belirten Bakan von der Leyen, Winnenden kentinde yaşanan okul faciasıyla yeniden gündeme gelen şiddet içerikli bilgisayar oyunlarına yönelik alınan önlemleri de anlattı. Leyen, bunu engellemek için seçilen bir yolun “test alıcılar” gönderilmesi olduğunu belirterek şöyle devam etti: “Test alıcıdan kasıt, yaşı 18’den küçük olan gençler bu tür oyunları satan mağazalara gönderiliyor. Genç oyunu aldıktan sonra kasada kimlik sorulup sorulmadığına bakıyoruz. Eğer burada kurallara uyulmazsa mağazaya yaklaşık 50 bin euro ceza kesiliyor, bu da o bölgede çok çabuk duyuluyor ve tüm mağazalar gençlere kimlik sormaya başlıyor.”