Dünya Almanya'da 'ceset' tartışması

Almanya'da 'ceset' tartışması

20.08.2012 - 14:10 | Son Güncellenme:

Yazın büyük bir bölümünde yağmurlu havaların etkili olduğu Almanya'da termometreler dün 39 dereceyi görünce, bir kişi hayatını kaybetti. Kalp krizi geçiren adamın cesedi henüz soğumamıştı ama bu durum gençlerin umurunda değildi.

Almanyada ceset tartışması

Yaz mevsiminin neredeyse tamamında yağmurlu havanın etkili olduğu Almanya'ya nihayet güneşli günler geldi. Almanya'nın Köln kentinde sıcaklıkların 39 dereceye ulaşmasıyla, halk yüzmek için Ren nehrine koştu.

Haberin Devamı

Ren nehrinde yüzmek ve güneşlenmek için giden 49 yaşındaki bir Alman ise, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Bir tatilci, adamın hiç kıpırdamadan güneşin altında yattığını fark etti. Uyarmak için yaklaştığında, cansız bir bedenle karşılaştı. Polise haber verildikten sonra 49 yaşındaki adamın cesedi çalılıkların altına alınarak, beyaz bir bezle örtüldü.

Çevrelerinde olan biteni gören dört gencin umursamaz tavrı ise isyan ettirdi. Alman Bild gazetesinin internet sayfasında yer alan haberde, gençlerin umursamaz tavırlarıyla, yeni hayatını kaybetmiş bir kişinin bedenine saygısızlık ettikleri belirtildi.

Bild gazetesinin yayınladığı fotoğrafta, arkada çalılıkların altında ceset görülürken, ön tarafta genç bir kadın hiç umursamadan güneşlenirken, diğer bir genç kız kitap okuyor. Erkekler ise ayakta sohbet ediyor. Hatta erkeklerden birinin sohbet ederken bir yandan da göz ucuyla yerde yatan cansız bedene baktığı görülüyor.