Dünya Aşı götürülmezse felaket kapıda!

Aşı götürülmezse felaket kapıda!

03.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünya genelinde bilim insanları ve uzmanlar, dünya liderlerinin koronavirüs vakalarının hızla arttığı az gelişmiş ülkelere yardım için acil hareket etmedikçe, salgınının önümüzdeki birkaç hafta içinde Güney Amerika, Asya ve Afrika’daki birçok ülkede sağlık hizmetlerini alt üst edeceği konusunda uyardı.

Aşı götürülmezse felaket kapıda

DIŞ HABERLER - Uzmanlar, sadece milyarlarca euroluk yardım ve aşı ihracatının, şu anda tüm dünyada hızla yayılan bir insani felaketi durdurabileceğini söyledi. Uzmanlar sadece Hindistan’da değil, Kenya, Cibuti ve Bangladeş gibi ülkelerde de rekor düzeyde ölüm ve vaka görüldüğünü belirterek, dünya çapında Kovid-19 kaynaklı ölümlerin yaklaşık üçte birinin fakir ve düşük-orta gelirli ülkelerde meydana geldiğine dikkati çekti.

Haberin Devamı

Londra merkezli sağlık araştırmalarına odaklanmış bir hayır kurumu olan ‘Wellcome Trust’ın direktörü Jeremy Farrar, dünya liderlerini acil olarak savunmasız ülkelere aşı gönderilmesini sağlamaya çağırdı. Farrar, “Bu kritik anda küresel olarak virüs bulaşmasını engelleyemezsek, dünyamız daha da adaletsiz, parçalanmış ve çok daha tehlikeli hale gelecek” dedi. İngiliz ‘The Observer’ gazetesine konuşan İngiltere’nin eski başbakanı Gordon Brown da “Yarısının aşılanıp yarısının aşılanmadığı, tamamen bölünmüş bir dünyaya sahip olma tehlikesiyle karşı karşıyayız. Acilen bir şey yapmazsak hastalık yayılır. Mutasyona uğrar ve virüs fakir ülkelere olduğu kadar zengin ülkelere de geri döner” dedi.