Dünya Aşk üçgeni ortaya çıktı! 40 yıl sonra bulunan kemiklerin sırrı

Aşk üçgeni ortaya çıktı! 40 yıl sonra bulunan kemiklerin sırrı

22.07.2022 - 06:57 | Son Güncellenme:

Artık bir dönüm noktasındaydılar. Kocasının başka kadınlarla ilişkisi olduğundan emindi ancak elinde bir kanıt yoktu. Mutsuzluğu onu derin bir depresyona itmiş, gün boyu yalnız geçen saatler artık onun için işkenceye dönüşmüştü. Önlerinde koca bir yaz vardı. Ancak mutsuz kadın için artık her şeyin sonuna gelinmişti.

Aşk üçgeni ortaya çıktı 40 yıl sonra bulunan kemiklerin sırrı

Derleyen: Can Şişman / Milliyet.com.tr - Evliliklerindeki problemleri bir türlü aşamıyorlardı. Kocasının bir domuz çiftliği vardı ve çevresi genişti. Her akşam pek çok misafiri 500 dönümlük arazilerinde yer alan evde ağırlıyorlar ancak gecenin ilerleyen saatlerinde baş başa kaldıklarında aralarındaki huzursuzluk ayan beyan ortaya çıkıyordu. 22 yıldır evlilerdi ve ilişkilerinin ilk dokuz yılındaki çocuk sahibi olma denemelerinin başarısızlıkla sonuçlanması aralarının yıllardır açık olmasına sebep olmuştu. Tam 13 yıldır aralarında cinsel birliktelik yaşanmamıştı. Son 13 yıldır aynı yatakta dahi uyumayan çift resmi olarak birbirlerinden ayrılma kararı almamış, aynı evde iki yabancı olarak hayatlarına devam etmişti.

Haberin Devamı

Aşk üçgeni ortaya çıktı 40 yıl sonra bulunan kemiklerin sırrı

Kendisine sevgi göstermeyen kocasıyla aralarındaki problemi bir türlü aşamayan kadın, 30'lu yaşlarında anne olamamış olmasındaki hatayı kendinde arıyor, eşinin kendisine uyguladığı psikolojik şiddet içindeki huzursuzluğu daha da artırıyordu. Artık bir dönüm noktasındaydılar. Kocasının başka kadınlarla ilişkisi olduğundan emindi ancak elinde bir kanıt yoktu. Mutsuzluğu onu derin bir depresyona itmiş, gün boyu yalnız geçen saatler artık onun için işkenceye dönüşmüştü. Önlerinde koca bir yaz vardı. Ancak mutsuz kadın için artık her şeyin sonuna gelinmişti.

ANNESİNİN BAKICISIYLA AŞK YAŞIYORDU

1960 yılında evlenen 49 yaşındaki David Venables ve 48 yaşındaki eşi Brenda Venables, 1982'nin Mayıs ayını İngiltere'nin batısındaki serin ama güneşli evlerinde karşıladılar. Kocaman bir çiftlik evinde yaşıyorlardı. Brenda Venables, eşinin başka bir kadınla ilişkisi olduğuna emindi ancak bunu kocasına soracak cesareti kendinde bulamıyordu. Haklıydı. Çünkü David Venables'ın başka bir kadınla ilişkisi vardı. Üstelik kocasının birlikte olduğu kadını oldukça yakından tanıyordu. Bu kadın Lorraine Styles'ti.

Haberin Devamı

Kocasıyla ilişki yaşayan Lorraine Styles, kayınvalidesinin bakıcısıydı. Ancak Brenda Venables'ın şüphelendiği kişi o değildi. Üstelik David Venables sadece annesinin bakıcısı Lorraine Styles'la değil başka kadınlarla da flört halindeydi. Maddi yönden iyi ve güçlü durumda olması fiziksel açıdan karizmatik bir adam olmamasına rağmen bazı kadınlara çekici geliyordu. David Venables ise kağıt üstünde Brenda Venables ile evliydi ve bir süredir Lorraine Styles'la gizli bir aşk yaşıyordu. Bu arada karşısına çıkan başka kadınlarla da tek gecelik ya da kısa süreli ilişkiler yaşıyordu. Ancak David Venables artık özgür olmak istiyordu. Verdiği karar onu adını tüm dünyaya duyuracak bir haberin öznesi yapacaktı.

Aşk üçgeni ortaya çıktı 40 yıl sonra bulunan kemiklerin sırrı

EŞİNİN KAYIP OLDUĞUNU POLİSE BİLDİRDİ

Takvimler 4 Mayıs 1982'yi gösterdiğinde David Venables en yakın polis merkezine giderek eşinin kayıp olduğunu bildirdi. Polise verdiği ifadede eşinin bir süredir depresyonda olduğunu ve bu nedenle hayatına son vermiş olabileceğinden endişe ettiği gibi detaylar yer aldı. Venables, eşinin kendi yaşamına son vermemesi ihtimalinde ise hedef olarak o dönem kötü şöhretiyle ülkeye nam salan katil Fred West'in adını verdi. Başta ikinci eşi Rose West olmak üzere 10'dan fazla cinayet işleyen ve polisin uzun yıllardır aradığı Fred West, çoğunlukla kadınları hedef alıyordu. Kadınlara tecavüz edip işkence eden seri katil West, kurbanlarının parçalanmış cansız bedenlerini çeşitli bahçelere gömüyor, yaptıkları ülke çapındaki kadınlar arasında derin bir korkuya sebep oluyordu.

Bir yandan polis memurları kayıp olan Brenda Venables'ı aramaya devam ediyor, diğer yandan ise kadının öldürülmüş olma ihtimalini akıllarında tutuyordu. Hatta Venables çiftinin yaşadığı ev didik didik aranmış ancak David Venables aleyhinde hiçbir delil toplanamamıştı. Domuz çiftçiliği yapan David Venables ise eşi olmadan hayatına kaldığı yerden devam ediyor, annesinin bakıcısı Lorraine Styles'la ilişkisine kaldığı yerden devam ediyordu. Yapacağı bir hatanın hayatını değiştireceğinin farkında bile değildi.

Haberin Devamı

YAPTIĞI SEÇİMİN BEDELİ AĞIR OLDU

Brenda Venables'ın ailesinin şüphelendiği isim David Venables'tı. Ancak polisin elinde yeterli bir kanıt yoktu. Eşinin kayıp olduğu dönemde Lorraine Styles'la birlikteliğine de son veren Venables'ın adı 'Kirli David'e çıkmıştı. Brenda Venables'ı Lorraine Styles'la rahat rahat ilişki yaşayabilmek için öldürdüğü bölge sakinleri tarafından konuşulan 'Kirli David' uzun yıllar pek çok kadınla ilişki yaşadı, bir yandan çiftçilik yaptı, diğer yandan ise 'yıllardır kayıp eşini arayan acılı koca' rolünü polisin şüphelenmeyeceği şekilde oynadı.

Aşk üçgeni ortaya çıktı 40 yıl sonra bulunan kemiklerin sırrı

Ancak tarihler 2014 yılını gösterdiğinde 81 yaşındaki David Venables hesap edemediği bir hata yaptı. 2014 yılında Brenda Venables ile birlikte yaşadığı çiftliği yeğenine 460 bin sterline (9 milyon 715 bin 125 TL) sattı ve kendisine küçük bir köyde 300 bin sterlinlik (6 milyon 335 bin 294 TL) bir bungalov satın aldı. Yaptığı bu seçimin bedelinin ona ağır olacağının farkında değildi. Çiftçiliği bırakıp bungalovunda daha sakin bir hayat sürmeye karar veren David Venables, çok değil sadece beş yıl sonra büyük bir problemle karşılaştı. 2019 yılında bir sabah karşısına çıkan polis memurları onu cinayetle suçlayacaktı. 86 yaşındaydı ve kayıp olan eşini 40 yıl önce öldürmekle suçlanıyordu.

Haberin Devamı

'HAYIR, HAYIR, HAYIR...'

2019'da başlayan mahkeme süreci geçtiğimiz günlerde sona erdi. 2014 yılında çiftliğini yeğenine satan ancak beş yıl sonra bu çiftlikte kanıt elde eden polis onu cinayetle suçlamıştı. Cinayet, çiftlik evine bakım yapıldığı sırada foseptik tankı düzenlenirken ortaya çıkartılmıştı. Mahkeme sürecinde emekli çiftçi David Venables, yıllar önce polise verdiği ifadesini satır satır tekrarladı ve suçsuz olduğunu iddia etti. Ancak mahkeme onunla aynı fikirde değildi. 40 yıl önce eşini öldürdüğüne yönelik kanıtlar sunuldu. Bu kanıtlar çiftliğin bahçesindeki foseptik tankına atılmış Brenda Venables'a ait kemiklerdi. Brenda Venables'ın cansız bedeni, 4 Mayıs 1982'de vahşice öldürülüp çiftlik evinin bahçesindeki foseptik tankına atılmıştı. Üstelik bunu yapan kişi ise kocası şu anda 89 yaşındaki David Venables'tı. David Venables önce eşini öldürmüş daha sonrasında foseptik tankına atmış ve kapağı ağır bir beton levhayla kaplamıştı.

Haberin Devamı

Polisin 40 yıl önce evi didik didik aradığı ancak cinayetin çözüldüğü foseptik tankını hiçbir zaman incelemediği de mahkeme kayıtlarına yansıdı. Çiftliğini elden çıkartarak cinayeti çözülmesine katkı sağlayan cani koca David Venables, mahkemeden çıkan ömür boyu hapis kararını ise "Hayır, hayır, hayır!" şeklinde karşıladı. Karar davasını izleyen Brenda Venables'ın yakınları ise olayın 40 yıl sonra çözülmüş olmasından ötürü kırgın ve mutlu. Bir basın açıklaması yayınlayan aile şu sözleri söyledi:

"David, Brenda'yı hayatının ikinci yarısından mahrum etti. Brenda'nın kalıntılarını gizleyerek bizlere cehennemi yaşattı. Brenda, David'in onu kimlerle aldattığının farkında değildi. Hiçbir kimseye zararı yoktu. Nasıl öldüğünü ya da ne kadar acı çektiğini hiçbir zaman bilemeyeceğiz."

Aile ayrıca 40 yıl önce çiftlikteki foseptik tankını incelemeyen polis memurlarını işlerini doğru yapmamakla suçlayarak "37 yıl boyunca cinayet soruşturması değil kayıp soruşturması yapıldı. Çok büyük bir hataydı. Adalete ulaştığımız için mutluyuz ancak 40 yıl boyunca ailemizden pek çok kişiyi kaybettik. Brenda'nın ölümünden ya da kayıp olmasından ötürü çektiğimiz acı bu kadar büyük olmamalıydı" ifadelerini kullandı.