Dünya Asrın soygununda önemli detay

Asrın soygununda önemli detay

19.02.2013 - 15:33 | Son Güncellenme:

Brüksel Havalimanı’nda dün akşam saatlerinde ağır silahlarla gerçekleştirilen elmas soygunun detayları netlik kazanmaya başladı.

Asrın soygununda önemli detay

İsviçre Havayolları’na ait uçağa bagajlar yüklendiği sırada yanaşan soyguncuların toplam değeri 50 milyon Dolar civarında olduğu tahmin edilen ham elmas çaldıkları kaydedildi.

Haberin Devamı

İki araçla havaalanın çitlerini yararak giren sekiz soyguncunun polis kılığında olduğu ifade edildi.

Brüksel Federal Savcılık sözcüsü konuyla ilgili yaptığı basın toplantısında görgü şahitleri ve kamera kayıtlarına dayanarak soygunun çok planlı ve profesyonelce gerçekleştirildiğini vurguladı. Soygunun üç dakika gibi kısa sürede gerçekleştiği, araçların üzerine seyyar polis ışıldağına benzer aparat takan soyguncuların kendilerine polis süsü verdikleri ortaya çıktı.

Maskeli ve ağır makineli silahlarla gerçekleştirilen soygundan sonra izlerini kaybettiren soyguncuları bulma çalışması ülke çapında devam ediyor.

Brüksel Havaalanı’nda dün akşam 20.00 civarında makineli tüfeklerle bir soygun gerçekleştirildi. Tel örgüleri araçlarıyla yararak havaalanın apronuna giren kimliği belirsiz kişiler, Brüksel-Zürih seferini yapmaya hazırlanan Swiss Air’e ait uçağı bagaj yüklemesi yapıldığı sırada soydu. Bir özel güvenlik şirketinden uçağa aktarılan değerli eşyaların arasından bavul dolusu elması alarak kaçan hırsızlar havalimanı polisi ve güvenliğini atlatmayı başararak izlerini kaybettirdi. Olaydan birkaç saat sonra Brüksel’in diğer kenarında yakılmış bir aracın soygunculara ait olduğu üzerinde duran emniyet birimleri geniş çaplı araştırma başlattı.

50 MİLYON DOLAR DEĞERİNDE HAM ELMAS ÇALINDI

Haberin Devamı

Dünyanın elmas ticaretinde gözde yerlerin başında gelen Anvers Dünya Elmas Merkezi sözcüsü Caroline De Wolf ise çalınan bir çanta dolusu elmasın toplam değerinin 50 milyon dolar civarında olduğunu kaydetti. Ham haldeki elmasların henüz işlenmemiş olduğu için soyguncuların değerli taşları çok kolay ellerinden çıkartabileceklerini ifade eden sözcü ‘‘Anvers’ten Zürih’e gitmek üzere yola çıkan toplam değeri 50 milyon dolar civarında olan ham elmaslar çalındı. Günlük bu şekilde birçok kez yurtdışına transferlerimiz oluyor. Henüz işlenmemiş taşlar olduğu için sertifikaya sahip değiller. Dolayısıyla soyguncular maalesef bu elmasları kolayca başkalarına satabilirler. Çalınan elmasları tekrar geri görebileceğimizi sanmıyoruz. Havaalanın apronuna kolayca girilip ve aynı şekilde araçlarıyla soygundan sonra soyguncuların kaçmış olmasına anlam veremiyoruz. Anvers’in dünya elmas ticaretinde çok saygın bir yeri var. Bu tür soygunlarla itibarımızın ve bize olan güvenilirliğin azalmasından endişe ediyoruz.’’ şeklinde konuştu.