Dünya Avrupa Parlamentosu yasta

Avrupa Parlamentosu yasta

12.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı David Sassoli, ülkesi İtalya'da, iki haftadan uzun süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 65 yaşındaki Sassoli, bağışıklık sistemindeki bozukluk sonrası 26 Aralık'ta hastaneye kaldırılmış, durumunun ciddi olduğu açıklanarak AP Başkanı'nın tüm resmi faaliyetleri iptal edilmişti.

Avrupa Parlamentosu yasta

2009 yılında İtalya’da Demokrat Parti’de siyasete giren ve ardından Avrupa Parlamentosu’na seçilen Sassoli, siyasete atılmadan önce gazetecilik yapmış, uzun süre RAI televizyonunda ana haber sunuculuğuyla da ünlü bir yüz haline gelmişti. 2,5 yıl Avrupa Parlamentosu başkanlığı görevini yürüten Sassoli, Avrupa Birliği (AB) sevdalısı olarak tanınıyordu. Entegrasyon yanlısı Sassoli, insan hakları, adalet ve barış konularına verdiği önemle de dikkat çekiyordu. Sosyalist bir siyasetten gelen Sassoli, son olarak AB’nin en önemli insan hakları ödülü Sakharov Ödülünü Navalniy’in kızına veren kişi oldu.

Haberin Devamı

Sassoli, Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu’nda Türk bayrağını yırtan, neo-Nazi yanlısı Yunan parlamenter Ioannis Lagos’a yönelik hızla yaptırım süreci başlatmış ve Lagos’un dokunulmazlığını kaldırtmıştı. AB’nin göçmenleri sınırlarından uzak tutan yaklaşımını da eleştiren Sassoli, yeni yıl mesajında “İhtiyacı olanları görmezden gelmediğimizde umut olabiliriz. Sınırlarımıza duvarlar örmediğimizde. Her çeşit adaletsizlikle savaştığımızda” ifadelerini kullanmıştı. Sassoli, bu mesajına uygun olarak pandemide terkedilmiş parlamento binalarını ihtiyaç sahibi ailelere yemek hazırlanması ve Kovid-19 test merkezi haline getirilmesi için tahsis etmişti.