Dünya Avrupa'da beyaz kriz: 19 ölü..

Avrupa'da beyaz kriz: 19 ölü..

21.12.2009 - 10:47 | Son Güncellenme:

.

Avrupada beyaz kriz: 19 ölü..

Noel öncesi Kar yağışı Avrupa'nın pek çok bölgesinde yaşamı olumsuz etkiledi. Trenlerden bir bölümünde yolcular 16 saat beklemek zorunda kaldı. Polonya'da sıfırın altına düşen sıcaklıklar nedeniyle en az 15 kişi donarak öldü. Almanya'nın bazı yörelerinde -33 ile bölgede tüm zamanların en düşük sıcaklığı kaydedildi.

Avrupa’nın birçok ülkesinde, hava, kara ve demiryolu ulaşımında ciddi sorunlar görüldü. Fransa'da Charles de Gaulle ve Orly havalimanlarında seferlerin yarıya yakını iptal oldu. Almanya'nın en büyük ikinci havalimanı Düsseldorf da yoğun kar nedeniyle kapandı.Belçika'da ise ülkenin üç büyük havalimanı Brüksel, Charleroi ve Liege de uzun süre kapalı kaldı.

EUROSTAR EZİYETİ İngiltere-Fransa arasındaki demiryolu bağlantısını sağlayan Eurostar'da seferler üçüncü gününde de iptal edildi. Aşırı soğuğun etkisiyle elektrik sisteminde yaşanan sorunlar dolayısıyla çok sayıda tren iki ülke arasındaki tünelde bozulmuş, bazı trenlerdeki yolcular 16 saat mahsur kalmıştı.

Evlerine dönme olanağı bulamayan binlerce Eurostar yolcusu Manş Denizi'nin her iki yakasında bekleyişlerini sürdürüyor. Yetkililer normal seferlere ne zaman dönüleceği konusunda bir bilgi vermedi.

Bu arada, Cuma gecesi 16 saat süreyle içinde 2 bin 500 yolcuyla Manş tünelinde bozulan trenlerindeki arızanın nedenini bulmaya çalışan Eurostar şirketi, Paris, Brüksel ve Londra arasındaki tren seferlerinin uzun süre yapılamayacağını bildirdi.Normal seferlere başlamadan önce deneme seferleri yapılacağı açıklandı.

AVRUPA KIŞA TESLİM Son yılların en soğuk kış ayını yaşayan Almanya'da bazı bölgelerde sıcaklık eksi 33 dereceye kadar düştü. Almanya'nın en büyük üçüncü havaalanı olan Düsseldorf Havalimanı, tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Düsseldorf'a hareket eden yolcu uçakları, başka havalimanlarına yönlendirildi. Almanya'nın batısında kar yağışının bugün de etkili olması ve kar kalınlığının 10 santimetreye ulaşması bekleniyor.

POLONYA’DA 15 ÖLÜ Polonya'da dondurucu soğuktan dün gece 15 kişinin öldüğü bildirildi. Ülkede bazı yerlerde gece hava sıcaklığının eksi 20 dereceye kadar düştüğü belirtildi.

Yetkililer, Aralık başından beri ülke çapında soğuktan ölenlerin sayısınınsa 47'ye çıktığını bildirdi. Polis, ölümlerin daha fazla artmasını önlemek için, sokakta yatan evsizler konusunda yurttaşların ihbarda bulunmasını istedi.

BELÇİKA’DAKİ DURUM Belçika'yı etkisi altına alan yoğun kar yağışı yüzünden başkent Brüksel'in uluslararası havaalanı ile Charleroi ve Liege kentlerinin havaalanlarında uçak seferleri iptal edildi.

Yoğun kar yağışı ülkede kara yolu ulaşımını da olumsuz etkilerken, spor müsabakalarına ara verildi. Belçika'da başlıca otoyollarda da 200 kilometre uzunluğunda trafik sıkışıklığı meydana gelirken, hızlı tren seferleri gecikmeli yapılabiliyor. Londra'ya giden Eurostar trenlerinin seferi ise tamamen iptal edildi. Tüm futbol maçları ile Brüksel'de yapılacak Avrupa Rugby kupası maçı da ileri bir tarihe ertelendi.

Yazarlar