Dünya Avustralya ekibi Türkiye'ye doğru yola çıktı

Avustralya ekibi Türkiye'ye doğru yola çıktı

10.02.2023 - 10:39 | Son Güncellenme:

Türkiye'de yaşanan felaketler sonrası dünya ülkelerinden yardım yağmaya devam ediyor. Son olarak Avustralya'dan 72 kişilik bir ekip bölgeye doğru yola çıktı

Avustralya ekibi Türkiyeye doğru yola çıktı

Avustralya, Türk yetkililere yardımcı olmak üzere 72 kişilik bir arama kurtarma ekibi görevlendirdi. Ekip, çadırlar, bandajlar, cıvata kesiciler, motorlu testereler ve matkaplar dahil yaklaşık 22 ton ekipman ve kritik malzemeyi yanlarında götürdü.

Haberin Devamı

'SAHADA GERÇEK BİR FARK YARATACAKLAR'

Savunma Bakanı Richard Marles, Canberra'da gazetecilere yaptığı açıklamada ekibin "Sahaya çıktıklarında gerçek bir fark yaratacağını" söyledi. Marles, Avustralya'nın daha önce yardım çalışmalarına 6,9 milyon dolar katkıda bulunacağını açıkladığını da kaydetti.

Bu arada Yeni Zelanda da Türkiye ve Suriye'deki insani yardım çabalarına 1,9 milyon dolar daha bağışlayarak katkısını 2,8 milyon dolara çıkardığını duyurdu. Yeni bağış, Türkiye'de Dünya Gıda Programı'na, Suriye'de ise UNICEF'e aktarılacak.

Yeni Zelanda ayrıca, Türkiye'deki arama ve kurtarma çalışmalarının 24 saat boyunca koordine edilmesine yardımcı olmak üzere uzaktan çalışacak iki acil durum bilgi uzmanını da görevlendiriyor.