Dünya 'Ayakkabı bile bağlayamaz' dediler, Einstein'i solladı!

'Ayakkabı bile bağlayamaz' dediler, Einstein'i solladı!

12.05.2013 - 14:56 | Son Güncellenme:

ABD'de otistik olarak doğan ve 'Ayakkabısını bile bağlayamaz' denilen Jacob Barnett, şimdi 14 yaşında ve kuantum fiziği mastırına başlıyor.

Ayakkabı bile bağlayamaz dediler, Einsteini solladı

ABD'de yaşayan Jacob Barnett isimli çocuğun hikayesi Oscar ödüllü "Yağmur Adam" filmini hatırlattı.

Haberin Devamı

14 yaşındaki Barnett, bir tür otizm hastalığı olan asperger sendromuyla dünyaya geldi. Doktorlar, Barnett 2 yaşındayken, "Ayakkabılarını dahi bağlayamaz" demişti. Bunun üzerine ailesi küçük çocuğa özel dersler aldırmaya başladı. Ancak 3 buçuk yaşına geldiğinde gökbilimleri hakkında yorum yapmaya ve matematik denklemleri yazmaya başlayarak hem doktorları hem de ailesini şoke etti.

EINSTEIN'I DA SOLLADI

5 bin parçalı yapbozu kolaylıkla yapan Barnett ayrıca, ailesi gittiği her yerin haritasını detaylı bir şekilde ezberinden çizebiliyordu. Barnett'ın üstün zekasını fark eden ailesi de soluğu uzmanların yanında aldı.

Yapılan testler sonucunda, Barnett'ınkin IQ'sunun 170 olduğu saptandı ve IQ'sunun 160 olduğu tahmin edilen Einstein'ı geçtiği yorumu yapıldı. Bunun üzerine özel eğitimler verilmeye başlanan Barnett, 8 yaşındayken de Indiana Üniversitesi'nde astrofizik ve yüksek matematik derslerine girmeye başladı. Kuantum fiziği üzerine mastıra başlayacak olan Barnett'ın, Big Bang'i yani dünyanın oluşumunu yeniden açıklayan bir matematik teorisi üzerinde çalışmaları ise devam ediyor. Küçük dahinin annesi Kristine Barnett de yaşadıklarını bir kitapta anlatmaya karar verdi. Anne Barnett, "A Mother's Story of Nurturing Genius / Bir Annenin Dahi Büyütme Hikâyesi" isimli kitabında Einstein'a rakip olarak görülen oğlu ile ilgili birçok detayı meraklılarına aktardı. (SABAH)