Dünya ‘Bakanı casus bir kamera yakaladı’

‘Bakanı casus bir kamera yakaladı’

27.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere Sağlık Bakanı Hancock’un bakanlıkta kendisi gibi evli danışmanıyla öpüşürken çekilen videosunun, yangın alarmına gizlenmiş ‘casus bir kamera’ tarafından kaydedildiği öne sürüldü

‘Bakanı casus bir kamera yakaladı’

DIŞ HABERLER SERVİSİ İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock’un (42) üst düzey danışmanı Gina Coladangelo (43) ile bakanlıkta öpüşürken çekilen videosu önceki gün İngiliz medyasında yer aldı. Hem bakanın hem de danışmanın başkalarıyla evli ve üçer çocuklu olması, konuyu dün de gündemde tuttu. Videonun yangın alarmına gizlenen casus kamerayla çekildiği iddiası olayı daha da alevlendirdi. Hükümet kaynaklarının, bakanların ofislerine kamera kurulduğunun bugüne kadar hiç duyulmadığını belirtmesi, videonun nasıl çekildiğine dair spekülasyonları artırdı.

Haberin Devamı

Soruşturma başlatıldı

Londra’da 7 Temmuz 2005’te düzenlenen bombalı saldırıların soruşturmasında baş dedektif olan David Videcette, videonun çekildiği sağlık bakanlığındaki Whitehall ofisinde gizli kameranın bir yangın alarmına gizlendiğini iddia etti. Güvenlik uzmanları, İngiltere gündemini sarsan videonun bakana muhalif bir güvenlik görevlisince veya düşman bir devletin casus misyonunun bir parçası olarak gizlenen ‘kamera’ tarafından çekildiğini öne sürdü. Londra’nın emniyet müdürlüğü olan Metropolitan Polis Teşkilatı’nın iddialarla ilgili soruşturma başlattığı açıklandı.

Bakan Hancock’un 15 yıllık eşi ve üç çocuğunun annesi Martha Hancock önceki gün olay patlayınca evi terk etmişti. Martha Hancock dün evine gelip köpeğini gezdirdi.

Haberin Devamı

Kameralar Çin yapımı

İngiltere Sağlık Bakanlığı’nın güvenik kameralarının Çinli Hikvision şirketi tarafından üretilmesi şüpheleri daha da yoğunlaştırdı! Uzmanlar, bakanlık ofisindeki ‘büyük güvenlik ihlalinin’ düşman bir devletin saldırısı olabileceği endişesiyle istihbarat servisi MI5’i soruşturmaya dahil olmaya çağırdı.

İstifa ettiğini duyurdu

Bakan Hancock ile Coladangelo’nun öpüştüğü videonun tamamı da ortaya çıktı. Kameranın varlığından habersiz Hancock’un öpüşmeden önce etrafta bir çalışanın veya kameranın olup olmadığını kontrol etmesi dikkati çekti. Hancock’un olayın ardından Coladangelo ile öpüşürken sosyal mesafe kurallarını ihlal ettiği için özür dilemesi eleştirildi. Muhalefet, bakanına sahip çıkan Başbakan Boris Johnson’a Hancock’u görevden alması için baskı yaparken, Hancock daha sonra yaptığı açıklama ile istifa ettiğini duyurdu.