Dünya ‘Barbenheimer’ Kovid’i patlattı!

‘Barbenheimer’ Kovid’i patlattı!

07.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere’de Kovid-19’un yeni varyantı “EG.5.1” (Eris) ortaya çıktı. Bu varyantın yayılmasında, “Barbie” ve “Oppenheimer” filmlerinin kalabalık sinemalarda izlenmesinin etkili olduğu açıklandı.

‘Barbenheimer’ Kovid’i patlattı

İngiltere’de Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), Kovid-19’un yeni varyantı olarak “EG.5.1”in ortaya çıktığını duyurdu. Kovid-19’un Omicron varyantının benzeri olan “EG.5.1”in etkisini göstermesi ise yine kalabalık bir şekilde bir arada bulunmakla açıklandı.

Haberin Devamı

‘Barbenheimer’ Kovid’i patlattı

“Barbie” filmi o kadar büyük ilgi gördü ki başrol oyuncusu Margot Robbie galalarda bile imza vermeye yetişemedi!

Uzmanlara göre, bu yazın en popüler filmleri olan “Barbie” ile “Oppenheimer”ı görmek için özellikle İngiltere’de insanların akın akın sinemaya gidip, hep bir arada olması yeni varyantın yayılmasına neden oldu. “Barbie” ve “Oppenheimer” tutkusunun yarattığı “Barbenheimer” akımının en önemli özelliği, bu filmleri, sinema salonlarında izlemekla baş gösterdi.

‘Barbenheimer’ Kovid’i patlattı

“Oppenheimer” filminin oyuncuları Cillian Murphy, Florence Pugh, Emily Blunt ve Matt Damon da büyük ilgi görüyor.

7 yeni vakadan birinin adı ‘Eris’

* İngiliz yetkililer, “Eris” adını verdikleri yeni varyantın geçtiğimiz mayıs ayında İngiltere’ye ulaştıktan sonra şimdiden 7 yeni vakadan birini oluşturduğunu söyledi.

Haberin Devamı

*Eris’in İngiltere’deki tüm vakaların neredeyse yüzde 15’ini oluşturarak ikinci en etkili varyant olduğu açıklandı.

‘Barbenheimer’ Kovid’i patlattı

* Uzmanlar, “Barbie” ve “Oppenheimer” filmlerinin 21 Temmuz’da vizyona girmesinden bu yana hastaneye yatışların yüzde 50 arttığını ve bu durumun insanların kapalı sinema salonlarına akın etmesiyle bağlantılı olabileceğini söyledi.

* Yetkililer, İngiltere’de “Barbenheimer” etkisinin, son zamanlarda ülkedeki kötü hava ve zayıflayan bağışıklıkla birlikte enfeksiyonlardaki artışa katkıda bulunmuş olabileceğini ifade etti.

*Ancak Eris’in, atası Omicron da dahil olmak üzere var olan diğer varyant- lardan daha tehlikeli olduğuna dair hiçbir işaret göstermediğini belirten uzmanlar, insanları paniğe kapılmamaları konusunda uyardı.