Dünya Bayram bitti Taliban saldırdı

Bayram bitti Taliban saldırdı

21.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Afganistanlı yetkililer Taliban ile yapılan 3 günlük ateşkesin sonlanmasının ardından örgütün ülkenin batısında düzenlediği saldırıda 30 güvenlik görevlisini öldürdüğünü duyurdu.

Bayram bitti Taliban saldırdı

Saldırılar Afganistan’ın batısındaki Badgis vilayetinde iki kontrol noktasına ve bölgeye desteğe gelen askeri konvoya düzenlendi. Taliban, Ramazan Bayramı boyunca 3 günlük ateşkes ilan ederek bir ilki gerçekleştirmişti. Ancak Afgan yetkililer Taliban’ın ateşkesi, bu saldırıları planlamak için kullanmış olabileceğini ifade etti. Taliban, hükümetin ateşkesi uzatma teklifini reddetmiş, Afgan hükümetinin tek taraflı 10 günlük ateşkesi de dün sona ermişti. Taliban saldırıları gazetecilere WhatsApp’tan yolladığı mesajlarla üstlendi.

Haberin Devamı

Öte yandan saldırı öncesinde Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, Taliban’ın kabul etmesi durumunda ateşkes yapabileceklerini söylemişti. Taliban’ın kabul etmesi durumunda bir yıllık ateşkes imzalayabileceklerini kaydeden Gani, “Taliban ne zaman ve nerede isterse müzakereleri başlatmaya hazırız” demişti.