Dünya Berlusconi yoğun bakımdan çıktı

Berlusconi yoğun bakımdan çıktı

18.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Akciğer enfeksiyonu sebebiyle hastanede tedavisi süren eski İtalya Başbakanı ve merkez sağ Forza Italia Partisi Başkanı Silvio Berlusconi’nin yoğun bakımdan çıkarıldığı bildirildi.

Berlusconi yoğun bakımdan çıktı

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, ‘Kronik lösemi’ teşhisi konulan ve 5 Nisan’dan bu yana Milano’daki San Raffaele Hastanesi’nde akciğer enfeksiyonu tedavisi gören 86 yaşındaki Berlusconi, yoğun bakım ünitesinden çıkarılarak normal odaya alındı. Berlusconi’nin 11 gün sonra yoğun bakımdan çıkarıldığı ancak bir süre daha hastanede kalarak durumunun gözleneceği belirtildi.

Haberin Devamı

Doktorları, hafta başında yaptıkları açıklamada, deneyimli politikacının sağlık durumuna dair iyimserlik içinde olduklarını ve tedaviye yanıt verdiğini belirtmişti.

İtalya’da 4 dönem başbakanlık yapan Berlusconi, 2016 yılında kalp ameliyatı geçirirken, prostat kanserini yendi. 2020’de koronavirüse yakalanan Berlusconi, son yıllarda defalarca hastaneye kaldırıldı. Son olarak 27 Mart’ta kontrol amacıyla San Raffaele Hastanesi’ne kaldırılan Berlusconi, 30 Mart’ta taburcu edilmişti. Berlusconi en son 2008-2011 yılları arasında başbakanlık yapmıştı.