Dünya Bıçaklar çekildi

Bıçaklar çekildi

05.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere kraliyeti ile Prens Harry ve Meghan Markle arasındaki çatışma sertleşti. Markle, sarayın kendileriyle ilgili yalan haber üretmeyi sürdürmesi halinde sessiz kalmayacaklarını söyledi. Buckingham ise Markle hakkında ‘zorbalık’ soruşturması başlattı

Bıçaklar çekildi

İngiliz kraliyet ailesinden geçen yıl ayrılan Prens Harry ile eşi Düşes Meghan Markle’ın ABD’li TV sunucusu Oprah Winfrey’e verdiği röportaj tüm dünyada yankı uyandırdı. Pazartesi günü yayınlanacak röportaj merakla beklenirken dün sunulan ikinci tanıtımında Markle, Winfrey’nin “Bugün kendi gerçeklerini anlattığını sarayın duyması konusunda ne hissediyorsun?” sorusuna verdiği yanıtta saraydan “şirket” olarak bahsetti. Markle, söz konusu soruya yanıt olarak, şirketin (Buckingham Sarayı) kendileri hakkında yalan haber üretmeye devam etmesi halinde kendilerinden saray yaşamı deneyimleri konusunda sessiz kalmalarının beklenemeyeceğini söyledi. Sarayın onlar hakkında “kendi gerçeklerini anlatmasına” göstereceği tepki hakkındaki hissiyatı sorulması üzerine de Markle “Eğer bu (saray hakkında konuşmak), bazı şeyleri kaybetme riskiyle beraber geliyorsa, zaten çok fazla şey yitirildi” dedi.

Zorbalık soruşturması

Röportajın ardından İngiliz The Times gazetesinin ortaya attığı Meghan Markle’ın bazı saray çalışanlarına zorbalık yaptığıyla ilgili iddianın kraliyet tarafından soruşturulacağı açıklandı.

Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamada Markle’ınzorbalıkla işinden uzaklaştırdığı iddia edilen kişilerle ve saray personeliyle görüşmeler yapılarak olayın araştıracağını duyurdu. Markle’ın sözcülerinden yapılan açıklamada ise iddialar reddedilerek “Markle’ın karakterine yönelik bu son saldırı, kendisi de zorbalığın hedefi olmuş biri olarak Düşes’i üzdü” ifadesine yer verildi. İngiliz basını ise çift ile kraliyetin bu röportaj ve iddialarla resmen birbirlerine savaş ilan ettiğini belirtti. Prens Harry ve Meghan Markle’ın Oprah Winfrey ile söyleşisinin tamamı 7 Mart’ta yayınlanacak. Söyleşinin İngiltere’de gündeme damga vurması bekleniyor. Prens Harry, kraliyet ailesi ve İngiliz tabloid basını ile yaşanan anlaşmazlıklar sonrasında kraliyet görevlerinden feragat edip ABD’ye taşınması öncesinde, veliaht Prens Charles ile Prenses Diana’nın ikinci çocuğu olarak tahtın 6. sıradaki varisiydi.