Dünya Biden tepetaklak düştü!

Biden tepetaklak düştü!

18.06.2022 - 18:01 | Son Güncellenme:

Yaklaşık üç ay önce Air Force One merdivenlerinde üç kez yere kapaklanan ABD lideri, bu kez memleketinde bisiklet sürerken kaza geçirdi.

Biden tepetaklak düştü

Kameralar önünde uyuklayan, kuracağı cümleleri unutan ve sık sık gaflara imza atan ABD lideri Joe Biden, bu kez bisikletten düştü.

Haberin Devamı

79 yaşındaki Biden, Mart ayında başkanlık uçağı Air Force One'ın merdivenlerine tırmanırken üç kez yere kapaklandı. Uluslararası medyanın gündeme taşıdığı olay, başkent Washington yakınlarındaki Andrews Hava Üssü'nde gerçekleşti.

Georgia eyaletine bağlı Atlanta'ya gitmeye hazırlanan Biden, merdivenlerde üç kez düşmesine rağmen hızla toparlanarak ritmik şekilde çıkarak uçağın kapısına ulaştı.

Sık sık First Lady Jill Biden'la birlikte bisiklete binen ABD'nin en yaşlı başkanı Joe Biden, bu hafta sonunu memleketi Delaware'de geçiriyordu.


Biden tepetaklak düştü


ABD lideri ve eşi, Rehoboth Plajı'ndaki Gordon's Pond State Park'ta sabah saatlerinde yine bisiklete bindi. Biden'lara çok sayıda gizli servis ajanı da eşlik ediyordu.

Haberin Devamı

79 yaşındaki Joe Biden, bisikletiyle çevrede kendisini izleyen kalabalığın yanında durmayı denerken tepetaklak düştü. Agence France-Presse (AP) haber ajansı, ABD liderinin yaralanmadığını bildiriyor.

Biden tepetaklak düştü


AFP foto muhabiri Saul Loeb, ABD Başkanı'nı yerdeyken gösteren fotoğrafları çekti. Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı foto muhabiri Manuel Balce Ceneta ise gizli servis ajanlarının Biden'a yardım ettiği anları kadrajına aldı.

ABD Başkanı, kendisini takip eden muhabirlere ayağa kalktıktan sonra 'İyiyim' dedi.

Biden tepetaklak düştü


Cumhuriyetçi Parti'yi destekleyen New York Post gazetesi, beklendiği gibi ABD liderinin düşüşünü dakikalar içinde manşetine taşıdı ve 'Biden tepetaklak gitti' başlığını kullandı. New York Post, Biden'ın ayağını pedaldan çıkaramadığı için düştüğünü aktarıyor.

BEYAZ SARAY'DA UYUMUŞTU

Joe Biden, Beyaz Saray'da ağırladığı İsrail Başbakanı Naftali Bennett'le görüşürken kameralar önünde uyuklamış, olay günlerce konuşulmuştu.

Naftali Bennett, ABD Başkanı'nın uyuduğunu görmesine rağmen konuşmaya devam etmişti.