Dünya Bir çita kadar büyük! Dünyanın en büyük evcil kedisi olmak için yarışıyor

Bir çita kadar büyük! Dünyanın en büyük evcil kedisi olmak için yarışıyor

08.03.2024 - 14:51 | Son Güncellenme:

Hayata gözlerini açtığında kardeşleri arasındaki en küçük yavruydu. Ancak hızla devasa bir boya ulaşarak bir çitayla aynı büyüklüğe sahip oldu. Huysuz yüzlü dev kedi, şimdi dünyanın en büyük evcil kedisi olmak için yarışıyor.

Bir çita kadar büyük Dünyanın en büyük evcil kedisi olmak için yarışıyor

Doğduğunda kardeşlerinin en küçüğü olan kedi, şimdi dünyanın en büyük evcil kedisi olmak için yarışıyor. Altı yaşındaki Xartrux'un boyu 1,2 metre ve ağırlığı 10 kg'ın biraz üzerinde. Bu onu bir çita kadar büyük yapıyor. Ortalama bir çita, Xartrux'tan çok daha ağır olsa da, uzunlukları yaklaşık bir metre ile bir buçuk metre arasında değişiyor. Xartrux'un büüyklüğü de rahatlıkla bu aralığa dahil oluyor.

Haberin Devamı

CİNSİNİN STANDARTLARINI BİLE AŞTI

Şaşırtan büyüklükleriyle ünlü olan Maine Coon cinsi olan Xartrux'un, doğal olarak dev bir kedi olması bekleniyordu. Ancak kedi o kadar devasa bir boyuta ulaştı ki, Brezilya'nın Sao Paulo eyaletinde yaşayan sahipleri Marcia Oliveira ve Jean Martins, evcil hayvanlarının şu anda hayattaki en büyük evcil kediden daha uzun ve daha ağır olduğunu düşünüyor.

Bir çita kadar büyük Dünyanın en büyük evcil kedisi olmak için yarışıyor

Mart 2023'te Rio Cat Club Sergisine katılan huysuz silüetli Xartrux'u gösteren görüntülerle taleplerini Ocak ayında Guinness Dünya Rekorları'na sundukları bildirildi.

'HİÇ DÜŞÜNMEMİŞTİM'

Marcia şunları söyledi:

"Evde doğdu ve kardeşleri arasındaki en küçük kedi yavrusuydu, 80 gram bile değildi. Çok küçüktü, gelişmeyeceğini düşünüyorduk ama yavaş yavaş kardeşlerini geçti. Onun bu boyuta ulaşacağını düşünmemiştim. Fakat dört aylıkken normalden daha büyük bir kedi haline geldi ve yarışmalarda mükemmeldi."

Çift, 2013'ten beri Maine Coon cinsi kedilere bakıyor. Cins dünyanın en büyüklerinden biri ve 1980'lerin ortasında Savannah kedisinin ortaya çıkışına kadar en büyüğü olarak kabul ediliyordu. Ortalama bir erkek Maine Coon kedisinin ağırlığı 8-10 kg arasında olabiliyor. Marcia, "O ırkının tüm özelliklerini taşıyor; büyüklük, uysallık, tatlı, cana yakın, arkadaş canlısı, iyi huylu, tembel bir kedi... Bizimle istediğini yapıyor!" diyor.

Yazarlar