Dünya Bir Papa’dan diğerine tarihte ilk Noel tebriği

Bir Papa’dan diğerine tarihte ilk Noel tebriği

25.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Papa 16. Benediktus’un istifa etmesiyle asırlardır yaşanmayan bir duruma sahne olan Vatikan’da bir Papa’nın selefinin Noel’ini kutlamasıyla bir ilke daha imza atıldı

Bir Papa’dan diğerine tarihte ilk Noel tebriği

Şubat ayında görevini bırakmasından bu yana Roma’da bir manastırda inziva hayatı süren 86 yaşındaki Benediktus’u önceki gün görevdeki Papa Francesco ziyaret etti. Francesco’nun Katolik Kilisesi’nin ruhani lideri olarak geçirdiği ilk Noel öncesi Benediktus’un halefini Papalık kıyafeti içerisinde karşılaması dikkat çekti.

‘Noel sadece alışveriş değil’
Benediktus’un yaşadığı manastırın içerisinde beraber dua eden halef ve mart ayında seçilen selefi Papa Francesco, Vatikan’ın basın servisi tarafından yayınlanan fotoğraflarda bir kanepenin üzerinde yan yana dostça sohbet ederken görüntülendi. Vatikan’dan yapılan açıklamada Francesco’nun ‘Noel kutlamaları nedeniyle en iyi dileklerini sunmaya’ geldiği belirtildi. Sosyal adaletsizliğe ve tüketim toplumuna getirdiği eleştirilerle bilinen Francesco pazartesi günü yaptığı konuşmada Hazreti İsa’nın doğumunun kutlandığı Noel’in içinin boşaltılmasına tepki gösterdi. Papa yaptığı konuşmada “Noel’de Tanrı’yı düşünmek için de bir yer var mı yoksa sadece parti, alışveriş ve gürültü mü yapılacak?” sorusunu sordu.