Dünya Blair'dan zafer turu

Blair'dan zafer turu

01.08.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Blair'dan zafer turu

Blairdan zafer turu


Britanya Başbakanı Tony Blair'ın, Saraybosna'da gerçekleştirilen Balkanlar Zirvesi'nin ardından Kosova'yı ziyareti tam bir zafer kutlaması havasında geçti. Başkent Priştine'de büyük bir kalabalık tarafından karşılanan Blair, Sırp ve Arnavut liderlerle görüştü ve Kosova'da kurulacak yeni toplumun hoşgörülü bir toplum olması umudunu taşıdığını söyledi.
Blair, BM'nin bölgedeki sivil yöneticisi Bernard Kouchner, Kosova Kurtuluş Ordusu'nun (UÇK) siyasi lideri Haşim Taci, Arnavutlar lider İbrahim Rugova ve Sırp yöneticilerle görüştü. Görüşmeler sırasında Kosova'daki geçici Birleşmiş Milletler binası dışında toplanan halk, Blair'a büyük sevgi gösterisinde bulundu.
Blair, görüşmenin ardından yaptığı konuşmasında Kosova'da tüm etnik grupların birlikte yaşaması gerektiğini söyledi. Başbakan, dinleri ve ırkları ne olursa olsun, adaletin tüm insanlar için geçerli olduğunu belirtti. Yugoslavya harekatının amacını adalet olarak niteleyen Blair, etnik temizliğe son vermek, Kosova'nın tüm halklarına barış ve güvenlik getirmek için savaşacaklarını söyledi.