Dünya BM zirvesinde ‘süper yayıcı’ paniği

BM zirvesinde ‘süper yayıcı’ paniği

21.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Birleşmiş Milletler (BM) 76. Genel Kurulu, ABD’nin Kovid-19 vakalarına dikkat çekerek yaptığı “çevrimiçi katılım” çağrısına rağmen bugün New York’ta başlıyor. Reuters’ın aktardığı habere göre, ABD, BM Genel Kurulu’nun bir “süper yayıcı” etkinlik hâline gelmemesi için liderlerin uzaktan katılmasını önerirken, çok sayıda devlet ve hükümet başkanı, New York’a gitti.

BM zirvesinde ‘süper yayıcı’ paniği

 

BM Genel Kurulu’una fiziki olarak katılan kişilerden Kovid-19 aşı kanıtı istenmesinden vazgeçilmişti. Bununla birlikte liderlerin aşı olduğu varsayılırken, aşı olmayan isimler de olduğu biliniyor. Nitekim bu isimlerden biri de, aşı olmayacağını ve BM Genel Kurulu’nda konuşma yapacağını açıklayan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro. Bolsonaro, daha önce Kovid’e yakalandığını ve bu nedenle aşı olması “gerekmediğini” söylemişti.

Haberin Devamı

ABD, fiziki toplanmaya yönelik endişeleri dile getirirken ABD Başkanı Joe Biden, New York’a sadece 24 saatliğine gidecek.

Öte yandan Güney Kore’de hükümetince özel elçi seçilen ve diplomatik pasaportları bulunan “BTS” grubu, BM’de bir kez daha mikrofona geçti. BTS, gençlere Kovid-19’dan dolayı “kayıp nesil” denilmesine itiraz etti.

Brezilya’nın aşı karşıtı aşırı sağcı lideri Jair Bolsonaro, aşılı olmadığı gerekçesiyle New York’ta pizzacıya alınmadı. Bunun üzerine Bolsonaro, pizzasını sokakta yemek zorunda kaldı.