Dünya Boeing'de bir skandal daha! Uçuşta motor kapağı düştü

Boeing'de bir skandal daha! Uçuşta motor kapağı düştü

08.04.2024 - 11:09 | Son Güncellenme:

Skandallarıyla gündemden düşmeyen Boeing'de yeni kriz uçaklarından birinde kalkış esnasında motor kapağının düşmesiyle çıktı.

ABD'de Ocak ayında Alaska Havayolları uçuşunda Boeing MAX 737 model yolcu uçağının kapısının düşmesi sonrası dev şirketin üretim süreçleriyle ilgili endişeler büyüdü. Yapılan araştırmayla uçaklarda 'gevşek cıvata' sorunu tespit edilmesi, endişeleri tırmandırmıştı.

Haberin Devamı

ART ARDA GELEN SKANDALLAR İSTİFA GETİRDİ

Birçok Boeing uçağı da ciddi sorunlar sebebiyle acil iniş yapmıştı ve ABD'de 171 uçağın uçuşlarının durdurulması kararı alınmıştı. Boeing'de art arda yaşanan krizler sonrası şirketin CEO'su Dave Calhoun istifa edeceğini açıklamıştı.

YİNE KRİZİN ADRESİ

Art arda gelen krizler sebebiyle gündemden bir türlü düşmeyen Boeing uçakları yine paniğin adresi oldu. Son krizde ise, Boeing 737-800 model uçakta motor kapağı kalkış esnasında koparak kanatlardan birine çarptı. Southwest Airlines'a ait uçak, bir süre havada yol aldıktan sonra Denver Havalimanı'na geri döndü.

2015 yapımı uçakta seyahat eden 135 yolcunun durumunun iyi olduğu ve başka bir uçağa aktarıldıkları da gelen bilgiler arasında. Havayolu şirketi olayla ilgili soruşturma başlattı.